avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie din functia de administrator S.R.L si anulare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie din functia de administrator S.R.L si anulare contract comodat

Buna seara . Sunt administrator si actionar intr-un S.R.L unde sunt asociat cu inca cineva , deci suntem 2 asociati . As dori sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa-mi dau demisia din functia de administrator al firmei , si daca as putea sa reziliez contractul de comodat pe care l-am facut cu firma care are sediul social in apartamentul meu . Nu ma mai intereseaza sub nici o forma firma asta , a avut activitate in 2008 si 2009 iar din 2010 am suspendat-o pe 3 ani si am obtinut regim derogatoriu . Ma intereseaza sa fac aceste demersuri pentru a grabi pe cei de la registrul comertului sa-mi radieze din oficiu firma ( din cate am inteles daca nu exista sediu social si administrator , sau daca nu se depun bilanturi la reg.cometrului , atunci firma e radiata din oficiu ) . Nu are datorii firma , vreau doar sa scap de ea fara sa ma coste nu stiu cate milioane . Astept pareri . Stima !
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 08:11, 10 Mai 2011
Firma nu se radiaza din oficiu pentru aceste motive . Eventual, doar se dizolva, dizolvare care este prima etapa din cele doua cu privire la disparitia unei societati din registrul comertului si de la fisc. A 2-a etapa este radierea si aceea se face pe cheltuiala si din initiativa d-voastra.
Asa ca va trebui sa faceti o hotarare a adunarii generale cu privire la dizolvarea societatii, sa depuneti actele la reg. comertului, sa asteptati apoi termenul de 30 de zile de la publicarea in Mon. Oficial si sa depuneti pt. etapa a 2-a radierea.
Altfel, puteti astepta inca mult si bine pana registrul va face o actiune in dizolvare a societatii, mai ales ca incepand cu acest an nedepunerea bilanturilor la registrul comertului nu mai este motiv de dizolvarea societatilor.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de firma ( s.r.l ) ! liv.savu liv.savu Salutare ! Am un S.R.L , care are activitatea suspendata temporar de la registrul comertului pe 3 ani de zile incepand din 2010 , regim derogatoriu de la ANAF ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl nity nity Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu ... (vezi toată discuția)