avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost depuse declaratiile privind impunerea ? In momentul de fata firma nu apare cu datorii la ANAF , in schimb a avut activitatea suspendata din mai 2010, firma nemaiavand activitate real din septembrie 2008. La sfatul contabilului am lasat firma fara situatii financiare si declaratii nedepuse pentru a se face radierea din oficiu #-o. Este posibil ca in momentul dizolvarii sa fiu pus sa platesc impozitul forfetar si penalitatile aferente ?
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 22:21, 24 Mai 2010
Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie ? Sa las firma asa pana are loc dizolvarea si radierea din oficiu ? Cat ar dura pana la radierea din Registrul Comertului ? Am inteles ca la 3 bilanturi consecutive nedepuse ONRC radiaza firma. Eu nu am depus pe anul 2008 si pe 2009 . Asta inseamna ca daca nu depun si pe anul 2010, in cursul anului 2011 ONRC o radiaza.
Din urma ar fi foarte multe situatii financiare si declaratii de depus , iar amenzile sunt din cate am inteles foarte mari .
Va multumesc
Sa las firma asa pana are loc dizolvarea si radierea din oficiu ? Cat ar dura pana la radierea din Registrul Comertului ?

Dizolvarea este doar prima etapa .... pana la radiere mai asteptati vreo 2 ani
Daca doriti sa dormiti linistit o dizolvati /lichidati/radiati dvs daca nu asteptati ...
Buna seara.
De la data dizolvarii precum si perioada suspendarii,nu mai platiti impozitul forfetar.
In schimb, pentru perioada inactiva, dar pentru care nu ati avut suspendare legala inregistrata la ORC,platiti impozit pe venit si aveti obligatia depunerii declaratiilor.
Nu va mai luati dupa cei care va indruma sa nu depuneti declaratii, pe motiv ca o sa va radieze in felul acesta,ideea nu e buna.
Nu faceti decat sa acumulati amenzi de platit.
Depuneti toate declaratiile necesare,pana la dizolvare,ca sa evitati amenzi, si dupa aceea depuneti doar bilantul de lichidare .
sau o cesioneaza cat mai poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea firma alin_bv alin_bv Buna seara Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii ... (vezi toată discuția)
Articolul 83 - firma inactiva alin_bv alin_bv ARTICOLUL 83 Depunerea declaratiilor fiscale (1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)