avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidarea firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidarea firma

Buna seara

Spuneti-mi va rog in cazul dizolvarii voluntare a unei societati comerciale ( doar dizolvare, fara lichidare ) se plateste pe perioada dizolvarii pana la radiere impozitul forfetar ?

[ link extern ]

Conform art. 13.2 din legea de mai sus eu asta inteleg.

Detin o firma pe care as dori sa o radiez, nu pot sa-i fac dizolvarea si lichidarea simultana, deoarece nu pot aduce certificat fiscal : contabilul nu a depus la Administratia Financiara declaratia 394, m-ar costa f mult sa o depun in jur de 12.000 ron si nu detin suma de bani necesara.

Am inteles ca dupa un an de la dizolvare societatea comerciala ar fi radiata din oficiu conform unui proiect de lege de pe anul acesta.

M-ar ajuta cu ceva sa fac acest demers , sa inchid firma ,iar pe perioada cat se afla in dizolvare va trebui sa platesc impozit forfetar ?

As putea introduce firma in dizolvare, fara lichidare si sa o las asa pana o radiaza tribunalul din oficiu ?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alin_bv , utilizator 10:31, 27 Iunie 2010
Nu va fi radiata daca inregistreaza datorii. Societatile dizolvate se radiaza din oficiu dupa 5 ani de la dizolvare. Insa, radierea este nula daca exista datorii la bugetul de stat care nu au fost achitate anterior radierii.
Societatea nu figureaza cu datorii la Administratia Financiara. Singura problema este declaratia 394 si un bilant nedepus pe anul trecut la luna iunie, pentru care nu am primit amenzi ; pentru ca nu le-am depus - de asta a avut "grija" contabila firmei. De altfel, am inteles ca , conform unei noi hotarari de guvern , societatile aflate in dizolvare vor fi radiate din oficiu in maxim 1 an .
Acesta este articolul din lege :
[ link extern ]

Spuneti-mi va rog, pe perioada cat firma se afla in dizolvare sunt obligat la plata impozitului forfetar ?

Va multumesc
ce reprezinta suma de 12.000 lei ? datorii la bugetul de stat?
daca da , si nu aveti de ynde sa platiti, sunteti in incapacitate de plata inteleg si atunci va trebui sa intrati in procedura insolventei, . Contactati un specialist in insolventa care poate fi un avocat , un expert contabil sau un practician in insolventa.
studiati Legea 85/2006 privind procedura insolventei si poate gasiti raspunsul. Pentru si mai multe informatii despre societatile comerciale, restudiati actul constitutiv unde trebuie sa aveti si clauze de care aveti nevoie si in completare cautati si studiati Legea 31.1990 republicata , privind societatile comerciale.
daca nu gasiti raspunsurile reveniti
mult succes
Nu, nu sunt datorii la stat, este vorba despre declaratia 394 pe care contabilul nu a depus-o la luna iunie 2008 si la decembrie 2008 . In cazul in care depun declaratiile respective amenzile cumulate ar fi de 12.000 ron. In schimb nu pot obtine certificatul fiscal din cauza acestor declaratii. Eu vreau sa inchid firma , din cate am inteles daca o introduc in dizolvare si o las asa timp de 1 an tribunalul o radiaza din oficiu conform unei noi hotatari de guvern.
Vreau sa stiu ce consecinte ar avea daca as lasa firma asa, in dizolvare fara sa mai intreprind ulterior vreo activitate.
Platesc impozit forfetar de la dizolvarea firmei pana la radiere ?

Conform articolului de mai jos eu asta inteleg :
[ link extern ]

Spuneti-mi va rog ce as putea sa fac sa o inchid ca de ceva timp numai la asta ma gandesc

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)