avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Subiect: recurs impotriva hotararii de dizolvare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Subiect: recurs impotriva hotararii de dizolvare societate - motivul: lipsa sediu social

Buna
am primit prin posta hotararea de dizolvare a societatii mele pe motiv ca a expirat sediul social, cu recurs in 30 de zile.
am studiat motivele de recurs din Cod, dar nu imi dau seama pe care sa imi intemeiez recursul.
Ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi...motive de recurs impotriva acestei hotarari ?
Un model de recurs daca puteti sa imi trimiteti.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 17:22, 25 Noiembrie 2012
Depuneti documentatia la registru comertului in vederea prelungirii valabilitatii sediului social si in recurs aratati ca societatea a revenit la o conduita licita si nu se mai impune dizolvarea societatii. Evident anexati cererii de recurs un certificat constatator din care sa reiasa ca ati efectuat mentiunea in registrul comertului.
Parerea mea este ca nu se mai poate schimba situatia juridica a societatii avand in vedere motivele pe care un recurent le poate invoca in cererea de recurs - art. 304 Cod procedura civila. Faptul ca societatea face acum ceea ce trebuia sa faca la timpul cuvenit nu este motiv pentru casarea hotararii instantei de fond. De altfel, cred ca Registrul Comertului nici nu va admite cererea de prelungirea a valabilitatii sediului social decat dupa judecarea unui eventual recurs.
Am facut mentiunea la Registrul Comertului s-a admis pentru ca am avut contractul de comodat din 2007 pana in 2017. Nu a fost facuta mentiunea la Registru. Anterior am avut Contract de comodat din 2002 pana in 2007.
Ideea este ca acum sunt in faza de recurs.
Motivarea recursului mi-ar trebui daca poate cineva sa imi deie un model.
Multumesc.
Eu personal nu mai inteleg ... Afirmati ca "am facut mentiunea la Registrul Comertului s-a admis pentru ca am avut contractul de comodat din 2007 pana in 2017" - precizati cand ati facut-o, dupa aceea afirmati ca "nu a fost facuta mentiunea la Registru".
Explicati care este situatia reala de fapt.
Am facut mentiunea la registrul Comertului de prelungire a sediului dar după ce s-a dizolvat societatea pentru ca nu mi-am formulat apararile din nestiinta ca sa spun asa.
Sunt in termenul de recurs, am facuta mentiunea adica am incheierea prin care se dispune prelungirea sediului.

CONCLUZIE: La momentul de faţă situatia de fapt este asa: pe data de 19.10 2012 s-a pronuntat dizolvarea societatii cu recurs in termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial partea a IV a.
Sunt in termenul de recurs. Acum ca am mentiunea facuta la Registrul Comertului trebuie sa fac recurs. Cum il motivez? Un model de recurs.

Alte discuții în legătură

Cerere dizolvare firma didi12 didi12 Buna ziua, Sapatamana trecuta am primit de la tribunal o comunicare scrisa prin care registrul comertului cere dizolvarea societatii pentru expirarea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate fara sa stiu - cum rezolv problema? vdeny vdeny Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati... Am o mica societate care din pacate a expirat sediul. De la banca am aflat ca societatea este dizolvata, ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen de recurs george_ex george_ex Buna ziua! In anul 2008 infiintez o societate comerciala avind un contract de comodat valabil un an , pentru sediu social.In 2009, il prelungesc acest ... (vezi toată discuția)