Buna seara!
In anul 2012 am obtinut o sentinta prin care Tribunalul mi-a admis actiunea formulata astfel ca a constatat incetat contractul de comodat ca urmare a expirarii acestuia si a dispus "efectuarea cuvenitelor mentiuni in registrul comertului in sensul radierii sediului social al societatii de la adresa ...".
Intrebarea mea este daca ORC va radia sediul social din oficiu in conditiile in care sentinta a fost comunicata si ORC-ului.
Va multumesc.
Sentinta a fost comunicata si Registrului Comertului care este obligat sa dea curs dispozitiilor inscrise in aceasta. Mai mult de atat Registrul Comertului este obligat si cu siguranta va promova o cerere in dizolvarea societatii pentru lipsa sediului social.
Registru comertului nu va radia sediul societatii din oficiu ci in baza sentintei irevocabile a solicitantului pe cheltuiala acestuia. Radierea din oficiu ar fi fost posibila numai daca registru ar fi fost titularul cererii prin care se solicita instantei radierea sediului.
va multumesc. Inteleg ca trebuie sa ma prezint la ORC cu sentinta irevocabila si sa solicit radierea sediului.
Totusi, rregistrul nu are obligatia inregistrarii sentintei si de efectuare a mentiunilor, in situatia in care i se comunica sentinta?
Registrului i se comunica sentinta de catre tribunal si o va mentiona din oficiu in baza de date, fara sa aduca prin aceasta vreo modificare in datele societatii, urmand ca partea interesata, pe cheltuiala ei sa faca acest lucru.
Bilant finante
valery
Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)