Am mai intrebat ieri si mi s-a dat un raspuns sec...
Doresc sa fac un import de electronice care au toate actele ok....(certificat de conformitate se marcaje CE)
Daca eu vreau sa schim brand-ul ce elemente treuie pastrate pentru a dovedii originea marfii?
Va dau un exemplu:
Am fost intr-un supermarket de constructii unde se vand echipamente electrice cu brand propriu....M-am uitat pe cutie si produs si nu se specifica producatorul...singurele elemente comune sunt etichta (codul de bare). Marca este data de supermarket si presupun ca si modelul tot de supermarket.
In documentele care insotesc marfa care urmeaza sa o import certificatul de conformitate si marcazul CE sunt date pentru model.
Intrebare
Supermarket-ul in cauza are produsele in care declaratiile de conformitate sunt date pentru eticheta si nu pentru model?
Nu am intrebat cum sa fac un lucru ilegal. Vreau sa fie legal....va dau un exemplu....Am vazut in supermarket-uri de constructii ca vand sub BRAND propriu echipamente electrice care sunt importate de alte firme din romania. Daca cumperi acel produs nu ai nici o informatie despre producator. In acst caz cum s-a procedat?
Ce informatii au pastrat ei si cum dovedesc ca este producatorul X pentru brandul lor ?
Va multumesc
Doresc sa import produse si vreau sa le vand sub un brand propriu.
Produsele vin cu eticheta care da informtii despre model. Daca competitia cauta produsul dupa model risc sa-mi dezvalui sursa....
Cum se procedeaza in acest caz ?
Cum se poate face etichetarea produselor ca la un posibil control sa pot demonstra ca produsul X importat a devenit Y?
Produsele de interes sunt:
1 electronice cu marca CE
2 piese auto care nu necesita omologare