avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate hobbystyle

Activitate hobbystyle

In 2009 am cumparat o casa cu teren 600 mp dintr-o parcela de 1500. Propietarul s-a ocupat cu cadastrul - intabulare deoarece asta era meseria lui...eu bucuros ca nu mai trebuie sa caut pe altcineva. Mi-a aratat pe unde vine hotarul ...ca am poarta mica plus doua porti mari cu drum de servitute....iar eu l-am crezut...fara sa studiez cu atentie actele. Mi-a spus ca nu are rost sa imi inchid cu gard propietatea pana nu se vinde si restul care ramasese din parcela de 1500 mp si ca pot sa am grija de toata gradina cum ar veni. Asa am si facut timp de 6 ani. Acum un an a vandut si cealalta parcela si m-am trezit ca nu am nici drum de intrare cu servitute si nici macar poarta..si ca este a vecinului care a cumparat...adica ar trebui sa sar gardul sa intru in casa...nu mai pot sa intru cu masina in garaj...hotarul fiind cu mult mai aproape de casa fata de cum mi-a aratat. Am verificat actele cu atentie ( ceea ce trebuia sa fi facut atunci dar am avut incredere in el ) hotarul este cu totul altfel decat mi-a arat el ,dar scrie propietate inconjurata de gard de lemn si poarta de fier. Pe schita nu se incadreaza si poarta...dar totusi scrie ca am poarta.As vrea sa aflu daca am vreo sansa dupa atatia ani sa dovedesc ca am fost inselat si sa anulez contractul prin dol. Nu cred ca ar cumpara cineva o casa cu garaj dar fara intrare.
Va multumesc !
Imprumutul este pe persoana fizica...mai am de datorat bancii 30000 de euro.
Acum va intreb daca ar scoate banca la licitatie casa , ar trebuii sa o scoata cu cat a evaluat-o ? Adica 65 000 euro? Atunci cred ca ar fi mai bine decat cu 45 000 cat a scos executorul..
Buna ziua
In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul
a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil nu am decat o casa ipotecata de banca. Am mers la banca si am intrebat cum se poate sa scoata la licitatie casa daca pana la achitarea creditului este a bancii? Si mi-au spus ca nu se poate. Cu toate astea casa acum este scoasa la licitatie. Casa a fost evaluata de banca in momentul acordarii creditului la 65 000 euro, iar evaluatorul trimis de executor a evaluat-o la 45 000 euro si cu pretul asta a scos-o la licitatie.
Acum va intreb pe dvs daca eu nu mai pot platii ratele la banca pt ca nu mai am loc de munca, ce se intampla? O scoate si banca la licitatie? Cand ea este deja la licitatie? Cine trebuie sa o vanda primul?
Asa suna executarea pe care am primit-o din cauza ca nu am reusit sa inapoiez o anumita suma de bani imprumutata de la o persoana fizica. Ce nu inteleg este ca procurorul executor mi-a spus ca trebuie sa-mi ia si masina propietate personala pt ca asa a cerut acea persoana caruia ii datorez bani. Cum se poate asa ceva cand tribunalul a stabilit executare silita doar asupra bunurilor imobile?
Din cate stiu automobilul este bun mobil. Se poate sa vina sa-mi ia si alte bunuri din casa..spre exemplu Pc..televizor...etc ?
Buna ziua !
Sunt din Prahova am 45 de ani si vreau sa va cer cateva sfaturi in legatura cu problema ce i s-a intamplat baiatului meu in varsta de 25 de ani.Anul trecut prin aprilie a vandut unui domn din Bucuresti o masina marca Golf inscrisa pe Bulgaria facand decat un contract scris de mana cu martori. Acum doua saptamani a primit o instiintare de la politia Bucuresti sa se prezinte la sediu deoarece a avut accident si ca ar fi fugit de la locul accidentului. Deci am inteles ca tipul care a cumparat-o nu a trecut-o pe numele lui. Baiatul meu este plecat in Italia de 6 luni...deci cand a avut loc accidentul el nu era in tara si poate dovedii. Problema este ca nu mai gaseste contractul de vanzare-cumparare ca sa poata dovedii ca masina a fost vanduta din aprilie 2011...nu are nici nr de tel...nici adresa...absolut nimic...deci nu are cum sa mai dea de tipul caruia a vandut masina. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.....va trebuii sa angajeze un avocat ? Va multumesc !
Răspuns la discuția Problema dauna asigurari casa.
Pe data de 1 Martie am primit recomandata de la CSA in care scrie:
1. Referitor la sesizarea dvs adresata CSA va comunicam ca am solicitat societatii UNIQA ASIGURARI copia dosarului de dauna,precum si nota de fundamentare privind solutionarea aspectelor prezentate.
2. In vederea lamuririi tuturor aspectelor legate de caz, s-au cerut si societatii PAID informatii,urmand sa revenim cu o adresa finala dupa primirea acestora.
3. Pe cale de consecinta,termenul de raspuns la solicitarea dvs se prelungeste in conformitate cu prevederile art.9 din ordonanta guvernului nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor,cu modificarile si complementarile ulterioare.
4. Aceasta adresa nu este un act administrativ de autoritate in sensul art.1 din legea 554/2004 cu modificarile si complementarile ulterioare si nu este opozabila tertilor.

Din punctul 3 am inteles ca se prelungeste cu max 15 zile ...asa spune legea..ok.

Dar astazi 2 martie primesc raspuns la reclamatia care am facut-o catre UNIQA si zice asa:

1. In data de 24.01.2012 dosarul de dauna a fost inaintat catre PAID cu propunere de plata cu suma de 25.110,55 lei (aceasta cerere a fost semnata de mine pe data de 28.11.2011 cand mi-au zis ca in 10 zile o sa am banii in cont), reprezentand cheltuieli necesare pentru consolidarea fundatiei si repararea crapaturilor peretilor.

2. Reprezentantii PAID au fost de acord cu suma de 1.972 lei reprezentand cheltuielile necesare repararii peretilor.

3. Conform ordinului CSA nr.7/2009 - norme privivind acordarea despagubirilor, la asigurarea obligatorie a locuintelor plata despagubirilor dosarelor de dauna deschise pe polite de asigurare PAD se face de catre PAID ROMANIA.

4. Avand in vedere cele precizate mai sus, pentru finalizarea dosarului de dauna,va rugam sa completati formularul "cerere de despagubire" si sa-l transmiteti la sediul nostru.

Dvs ce ziceti de nemernicii astia ? Traim in Romania.....
Va multumesc!
Va multumesc !
Ciobanu vasile a scris:

Situatie care tinde sa devina ...normala (???),in cazul societatilor de asigurari.
Expertiza a fost executata de un expert solicitat de soc. de asigurari. Suma rezultata in urma expertizei trebuie sa fie egala cu suma pe care societatea de asigurari trebuie sa o returneze in urmatoarele conditii:
- functie de tipul asigurarii
- functie de suma asigurata (acorda dauna totala sau este doar patrtiala).
Cred ca trebuie urmati urmatorii pasi:
- o scrisoare cu confirmare de primire catre soc. de asigurare, in care sa solicitati explicatii ( trebuie sa primiti raspuns in 30 zile).
- deschidere actiune in justitie si solicitare de despagubiri la valoarea expertizei.
Puteti incerca si o mediere, prin apelarea la un mediator autorizat.

Buna ziua!
Au trecut 30 de zile de la reclamatia depusa la UNIQA si nu am primit nici un raspuns.
Vreau sa va intreb am sanse in justitie sa rezolv ceva sau cheltui banii de pomana.Va multumesc!
Am si polita obligatorie si facultativa. Am fost personal la director cu reclamatia.A spus ca in termen de 30 de zile trebuie sa se rezolve. Dar tot o arunca pe cei de la PAID. Au spus ca ei au propus suma de 25.110 ron pt daune dar nu accepta PAID-ul. Atunci nu inteleg de ce m-au chemat sa semnez pt suma asta si timp de doua luni nu au mai zis nimic , dupa care a aparut alta suma de despagubire....:-/.Va multumesc pt raspunsuri si astept in continuare sfaturi.
O sa incerc o plangere adresata CSA-ului. Daca nu se rezolva actionez in judecata. Va multumesc din suflet !