Nici macar nu poate influenta anularea a macar unuia din rapoartele de incident care i s-au intocmit? Faptul ca motivul pt care a incercat sa ia legatura cu exteriorul a fost unul in interesul recuperarii sale sociale (consolidarea relatiilor afective cu viitoarea sotie in vederea intemeierea unei familii) chiar nu poate diminua nivelul de gravitate al acestei fapte in sine? Poate un memoriu adresat conducerii penitenciarului ar fi o idee? Reabilitarea inseamna intr-adevar acceptarea si asumarea regulilor impuse de legile in vigoare, insa inseamna esentialmente recuperarea anumitor drepturi. Dreptul la echilibru personal, afectiv si prin asta la unul social deci, nu este unul inclus si suninteles?
Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu o problema. Logodnicul meu se afla momentan in detentie si urmeaza sa intre in comisia de liberare conditionata in maximum 2 saptamani. De curand, i s-au intocmit doua rapoarte de incident referitoare la folosirea in spatiu interzis a unui telefon mobil personal si inregistrat ca atare (fiind in regim semideschis, li se permitea sa vorbeasca intre anumite ore, deoarece locatia respectiva nu este dotata cu telefoane publice cu cartela),intre aceste incidente trecand in jur de aproximativ 8-10 zile. Intrebarea mea este daca in urma procesului pe care il are in aproximativ 4 zile se va decide ca aceste raporturi raman in picioare risca sa ii fie amanat dreptul de a intra in comisia de liberare conditionata.
Alta problema este daca faptul ca intentionam sa ne casatorim dupa ,,iesirea'' lui de acolo poate constitui un motiv suficient de relevant care sa convinga Comisia de liberare ca recapatarea unei vieti personale echilibrate, intemeierea unei familii, pot fi considerate ca sanse reale pt reintegrarea lui sociala. Poate fi un motiv puternic faptul ca ne iubim si ca ne dorim o viata linistita si lipsita de probleme cu legea care sa-l mai afecteze (a fost condamnat la 5 ani de detentie pt furt calificat)?
Ma pot constitui ca martor? Pot depune marturie ca am cele mai bune intentii in ceea ce priveste recuperarea lui si ca sunt pregatita sa-l sprijin astfel incat sa devina un om mai bun?
Va multumesc din suflet.