Stoica Ioana a scris:
Liberarea conditionata presupune executarea a 2/3 din pedeapsa , in cazul infractiunii intentionate , sau a unei doimi din pedeapsa aplicata, in caz ca este prestata o activitate in cadrul penitenciarului.
Liberarea conditionata este acordata de catre instanta de judecata daca respectivul condamnata a avut o buna conduita de-a lungul executarii pedepsei privative de libertate
In caz ca cererea de liberare conditionata este respinsa , pentru neindeplinirea conditiilor mai sus amintite, atunci aceasta poate fi reiterata respectand termenul mentionat de catre instanta de judecata , care nu poate fi mai mic de 1 an .
Punerea in libertate a condamndatului, inainte de implinirea de implinirea duratei pedepsei ce i-a fost aplicata reprezinta o facultate, nu o obligatie pentru instanta care examineaza cererea petentului.
nu neaparat acestea sunt fractiile de pedeapsa ce trebuiesc executate pana la a fi analizat pentru liberare conditionata si numai conduita conteaza iar termenul de reiterare este de pana la 1 an si nu mai mare de 1 an. ce ne facem cu cei ce au condamnari mici ?
executa in termen ?
nu neaparat instanta examineaza cererea petentului ci poate examina si propunerea comisiei din cadrul locului de detinere.