avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate alimin

Activitate alimin

Multumesc pentru raspuns.
Acelasi lucru il citisem si eu, insa, din cate inteleg eu, acele situatii se refera la tranzactii avand ca obiect lucrarile/serviciile care fac obiectul de activitate al acelei firme. Eu speram sa ma pot lega de pct.d) si sa gasesc o alta legislatie referitoare la acest tip de tranzactie, respectiv vanzare-cumparare a unui imobil aflat in proprietatea firmei.
Buna ziua,

am facut un credit bancar "Prima Casa", IN EUR pentru achizitia unui imobil aflat in proprietatea unei persoane juridice. Pe ultima suta de metri, m-a contactat banca sa-mi comunice faptul ca transferul nu se poate face in EUR, ptr. ca persoanele juridice nu pot incasa in EUR. Va rog sa-mi spuneti daca intradevar legislatia nu permite acest lucru.( Inteleg ca nu se poate face incasarea unor sume in valuta de catre persoane juridice( cu unele exceptii) in situatia in care incasarile reprezinta venituri ca urmare a desfasurarii serviciilor care fac obiectul activitatii firmei). Care este legislatia care reglementeaza acest tip de tranzactii?
Multumesc