avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate stefanvl

Activitate stefanvl

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Mi se pare ok...pot spune ca nu-s aspecte pe care sa nu le abordeze...( cel putin din punctul meu de vedere )
Singurul aspect negativ ar fi ca nu e structurat pe admiterea de la inm si tematica necesara e cam imprastiata.
O intrebare....
Am invatat obligatiile din Curs de Drept Civil - Liviu Pop, Ionut-Florin Popa, Stelian Ioan Vidu......
Are rost sa cumpar tratatul? la o prima vedere pare la fel..va rog pareri :(
stefanvl a scris:

Citez din Mihail Udroiu, drept penal partea generala, pag 141..
,,daca o infractiune de progresiva, continua, continuata sau de obicei s-a consumat in termenul de incercare al suspendarii sub supraveghere, epuizandu-se dupa aceasta, se va retine starea de recidiva postcondamnatorie;[..] daca infractiunea nu este descoperita in termenul de incercare , se va retine numai starea de recidiva postexecutorie''

,, in situatia in care o infractiun continua , continuata sau de obicei s-a consumat in termenul de incercare al liberarii conditionate sau al gratierii conditionate, epuizandu-se dupa acest moment, se va retine numai starea de recidiva postexecutorie; insa, daca o infractiune progresiva s-a consumat in termenul de incercare al liberarii conditionate sau al gratierii conditionate, iar rezultatul mai grav s-a produs dupa acest moment, se va retine numai starea de recidiva postcondamnatorie''

Intrebarea mea este urmatoarea....Avand in vedere ca in cazul suspendarii sub supraveghere are importanta momentul descoperirii infractiunii, in cazul liberarii conditionate/gratierii conditionate are importanta momentul descoperirii infractiunii? Si daca da..cum modifica situatia....multumesc

Help!!
Citez din Mihail Udroiu, drept penal partea generala, pag 141..
,,daca o infractiune de progresiva, continua, continuata sau de obicei s-a consumat in termenul de incercare al suspendarii sub supraveghere, epuizandu-se dupa aceasta, se va retine starea de recidiva postcondamnatorie;[..] daca infractiunea nu este descoperita in termenul de incercare , se va retine numai starea de recidiva postexecutorie''

,, in situatia in care o infractiun continua , continuata sau de obicei s-a consumat in termenul de incercare al liberarii conditionate sau al gratierii conditionate, epuizandu-se dupa acest moment, se va retine numai starea de recidiva postexecutorie; insa, daca o infractiune progresiva s-a consumat in termenul de incercare al liberarii conditionate sau al gratierii conditionate, iar rezultatul mai grav s-a produs dupa acest moment, se va retine numai starea de recidiva postcondamnatorie''

Intrebarea mea este urmatoarea....Avand in vedere ca in cazul suspendarii sub supraveghere are importanta momentul descoperirii infractiunii, in cazul liberarii conditionate/gratierii conditionate are importanta momentul descoperirii infractiunii? Si daca da..cum modifica situatia....multumesc

Răspuns la discuția informatii despre barou
Ce drepturi nu am eu ca avocat stagiar fata de un avocat?
Cat dureaza stagiatura?
Am si eu 2 intrebari:
1)dupa cat timp de la obtinerea diplomei de drept pot sustine examenul de intrare in barou?(exista anumite conditii?)
2)dupa cat timp de la intrarea in barou pot reprezenta un client in proces?
Daca exista anumite lucruri pe care ar trebui sa le stiu va rog frumos sa mi le spuneti...