marian67 a scris:
cititi tot art 78 din legea nr.188/1999
intr-adevar ,la alin.(1) spune ca sanctiunea cu mustrare scrisa poate fi data direct de conducatorul institutiei,dar la alin.(3) spune ca :
"Sanctiunile disciplinare nu pot fi aplicate decât dupa cercetarea prealabila a faptei savârsite si dupa audierea functionarului public. Audierea functionarului public trebuie consemnata în scris, sub sanctiunea nulitatii."
Dupa cum vedeti TOATE sanctiunile disciplinare se aplica dupa cercetarea prealabila a faptei si audierea functionarului public.Diferenta este ca ,dupa audiere si cercetare(efectuate de sef),mustrarea poate fi data direct de sef,fara propunerea comisiei de disciplina.
Din punctul meu de vedere veti castiga in instanta fara probleme,asta daca nu au trecut termenele de contestare a deciziei(PROCEDURA PREALABILA + ACTIUNEA IN INSTANTA)
acesta este o veste foarte buna ,dar mai am o intrebare : scrie asa "audierea functionarului public trebuie consemnata in scris " eu trebuie sa semnez aceast proces verbal sau ce o fi ( mai pe inteles eu nu stiu de asa ceva in cazul meu ,dar asta nu inseamna ca nu s-a intocmit fara stirea mea,in schimb daca trebuie sa semnez acest document inseamna ca nu exista pt. ca eu nu am semnat nimic .)