@ondino:
Aceasta era discutia despre situatia mea:
suribia a scris:
Multumesc frumos pentru raspuns!
Sa va detaliez situatia mea:
- momentan sunt in CIC pana in aprilie 2012
- am fost depistata cu TBC incipient, adica numai CT (computer tomograf) indica leziuni, orice alte teste au iesit negative, diagnosticul totusi inca nu a fost pus, astept rezultatul peste 2 luni (timp in care fireste am sa consult un medic in alta tara!)
- indemnizatia este un cumul intre veniturile din salar si PFA
- pe partea de PFA am achitat numai 5.5% din venit la Sanatate, nu si 0.85% pentru ca mi-au refuzat plata pe motiv ca sunt deja asigurata la firma, nu mai e necesar si pe PFA!!! Raspuns oficial: fiecare judet considera altfel...:O
INTREBARI:
- de la firma ce suma voi incasa pe perioada concediului medical? (salariul intreg dinainte de CIC sau indemnizatia intreaga?)
- de la PFA voi putea incasa o suma?
Multumesc,
Bia
Ca atare, am platit, constiincios, 5.5% CASS, la fel si impozitul pentru PFA.
Intrebarea/nelamurirea/drama (cum am scris si in topicul "Concediu medical in cazul persoanei angajate la doua unitati") este de ce ca PFA nu pot achita cei 0.85% si ca urmare nici nu voi putea beneficia de concediu medical din partea PFA???!!! Ca traducator PFA nu am cum sa ma angajez la diversi clienti (chiar si persoane fizice), institutii, asociatii care imi solicita munca pe proiect. Repet: ABERANT!
Nota: pentru ca de la CNAS (!) mi-a raspuns operatoarea ca in anumite judete se incaseaza acesti 0.85% pentru PFA care sunt si angajati, as dori sa aflu daca sunt cititori avocatnet care sa aiba cunostinta sau chiar sa fi fost in aceasta situatie.
Multumesc,
Bia