avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical TBC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical TBC

Buna ziua!

Daca beneficiez de concediu medical 6 luni pentru TBC de la firma la care lucrez, pot sa functionez separat pe PFA (fara sa-mi suspend activitatea din cauza concediului medical platit de firma la care lucrez?)
Mentionez ca TBC este "pe bune", nu este un fals, insa sunt TBC pasiv, netransmisibil, sub tratament, iar PFAul este in alt sector de activitate, respectiv traduceri.

Multumesc,
Bia
Da,puteti desfasura activitate,dar daca ati incheiat un contract de asigurare pt. concedii si indemnizatii la casa de sanatate pt.PFA,puteti beneficia chiar de indemnizatia de cm si pt.activitatea independenta.
Multumesc frumos pentru raspuns!

Sa va detaliez situatia mea:

- momentan sunt in CIC pana in aprilie 2012

- am fost depistata cu TBC incipient, adica numai CT (computer tomograf) indica leziuni, orice alte teste au iesit negative, diagnosticul totusi inca nu a fost pus, astept rezultatul peste 2 luni (timp in care fireste am sa consult un medic in alta tara!)

- indemnizatia este un cumul intre veniturile din salar si PFA

- pe partea de PFA am achitat numai 5.5% din venit la Sanatate, nu si 0.85% pentru ca mi-au refuzat plata pe motiv ca sunt deja asigurata la firma, nu mai e necesar si pe PFA!!! Raspuns oficial: fiecare judet considera altfel...:O

INTREBARI:

- de la firma ce suma voi incasa pe perioada concediului medical? (salariul intreg dinainte de CIC sau indemnizatia intreaga?)

- de la PFA voi putea incasa o suma?


Multumesc,
Bia
1.Pe perioada cm veti primi indemnizatia de cm,care se calculeaza avand in vedere veniturile din ultimile 6 luni anterioare concediului,in cazul dvs. veniturile vor fi constituite din indemnizatia de cc ,daca intrati in medical imediat dupa concediul de cc.

2.De la activitatea independenta nu veti beneficia insa de indemnizatie de cm,caci nu sunteti asigurata dupa cum ati mentionat.
Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt!

Daca totusi dupa incetarea CIC am sa achit cei 0.85% la sanatate, timp de 1 luna, pot apoi intra si ca PFA in concediu medical timp de inca 5 luni cat va dura tratamentul medical pentru TBC?

Multumesc,
Bia
Da,caci veti fi asigurata din momentul platii.

Alte discuții în legătură

Daca sunt pfa pot beneficia de maternitate vallihullea vallihullea Daca sunt PFA si platesc taxele si impozitele potrivit legii pot beneficia de concediu de maternitate? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu medical de maternitate adrian04s adrian04s Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire in urma depunerii dosarului: Sotia a lucrat in baza CIM 5 ani ( 2005 - AUGUST.2010 ). Ultimul an a fost un contract ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)