avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca sunt PFA pot beneficia de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca sunt PFA pot beneficia de maternitate

Daca sunt PFA si platesc taxele si impozitele potrivit legii pot beneficia de concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 08:37, 2 Noiembrie 2012
OUG 158/2005
Art. 1. - (1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, dacã:
......
(2) De aceleaşi drepturi beneficiazã şi persoanele care nu se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la alin. (1), dar sunt:
d) autorizate sã desfãşoare activitãţi independente


Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.


Conform articolelor postate mai sus, aveti dreptul, daca ati platit contributia de 0.85% la FNUASS sa beneficiati de concediu de maternitate.
Daca urmatoare dvs intrebare este daca puteti beneficia sii de indemnizatia pentru cresterea copilului, da, puteti , daca in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului ati obtinut venituri supuse impozitarii(.(tot ca si PFA in cazul dvs):)
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
ela david, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare concediu prenatal / postnatal AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sotia mea este insarcinata si cu 1 Martie a intrat in concediu prenatal. Pana pr 1 Nov 2013 a fost angajata si de la 1 Nov 2013 a avut activitate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tbc suribia suribia Buna ziua! Daca beneficiez de concediu medical 6 luni pentru TBC de la firma la care lucrez, pot sa functionez separat pe PFA (fara sa-mi suspend ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa concediu fara plata anic anic Buna ziua! Pe 28 septembrie 2012 mi s-a terminat concediul de 2 ani pt ingrijirea copilului (al patrulea copil). Am lucrat pana pe 15 noiembrie 2012 dupa ... (vezi toată discuția)