avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate ha2nah

Activitate ha2nah

"Administratorul societăţii nu avea dreptul să angajeze pe postul dvs. o altă persoană cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ci umai pe perioadă determinată, adică până la intoarcerea în activitate. Aţi putea solicita şi în instanţă reintegrarea pe postul deţinut anterior, plus daune, şi anularea contractului persoanei angajate pe postul dvs."

Multumesc mult pentru raspunsul Dvs. Intrebarea mea este, cine-mi garanteaza ca voi castiga procesul si dupa aceia nu am problema la locul de munca?

Stiu foarte bine ca traim in Romania, si in Romania totul este posibil si imposibil.

"1. Cand ati intrat in CCC?

2. Art.10 (7) din Legea nr 202/2002 prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei."

in CCC am intrat pe data de 28.03.2010. , am nascut pe data 13.02.2010.
Buna ziua,
am si eu o problema. Pe data de 14.02. 2012. trebuia sa ma intorc la lucru , ca imi expira concediul pentru cresterea copilului. Am fost angajata la o firma ca secretara, cu contract de munca nedeterminata. Cand am intrat in concediu prenatal , pe postul meu a fost angajata cineva, tot ca secretara si tot nedeterminata. E posibil asa ceva, ca cineva sa ocupa locul meu , tot cu acelasi post si nedeterminata? Contractul meu de munca este suspendata, si acuma nu ma vrea sa reangajazeaza. Am discutat cu fostul meu sef, si mi-a zis in fata , ca daca ma ia inapoi dupa 2-3 zile ma da afara fara comentarii si nici nu ma trimite in somaj. Mi-a oferit un post in productie, ca muncitor necalificat..... pe care nu am acceptat, pentru ca in toate viata mea am lucrat in birou. Ce pot sa fac? Mulumesc mult.