avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajarea dupa terminarea concediului cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajarea dupa terminarea concediului cresterea copilului

Buna ziua,
am si eu o problema. Pe data de 14.02. 2012. trebuia sa ma intorc la lucru , ca imi expira concediul pentru cresterea copilului. Am fost angajata la o firma ca secretara, cu contract de munca nedeterminata. Cand am intrat in concediu prenatal , pe postul meu a fost angajata cineva, tot ca secretara si tot nedeterminata. E posibil asa ceva, ca cineva sa ocupa locul meu , tot cu acelasi post si nedeterminata? Contractul meu de munca este suspendata, si acuma nu ma vrea sa reangajazeaza. Am discutat cu fostul meu sef, si mi-a zis in fata , ca daca ma ia inapoi dupa 2-3 zile ma da afara fara comentarii si nici nu ma trimite in somaj. Mi-a oferit un post in productie, ca muncitor necalificat..... pe care nu am acceptat, pentru ca in toate viata mea am lucrat in birou. Ce pot sa fac? Mulumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 6 Februarie 2012
1. Cand ati intrat in CCC?

2. Art.10 (7) din Legea nr 202/2002 prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Administratorul societăţii nu avea dreptul să angajeze pe postul dvs. o altă persoană cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, ci umai pe perioadă determinată, adică până la intoarcerea în activitate. Aţi putea solicita şi în instanţă reintegrarea pe postul deţinut anterior, plus daune, şi anularea contractului persoanei angajate pe postul dvs.
Anularea nu o poate cere , intrucat nu exista motiv de nulitate a acelui c.i.m. ... faptul ca a fost incheiat pe nedeterminata in loc de determinata nu constituie motiv de nulitate.


II aplaud pe ambii consilieri juridici care v-au raspuns...insa traim in Romania..:( Aveti legea de partea dvs, probabil veti castiga procesul impotriva fostului angajator..sau nu..dar eu cred ca dupa reincadrarea in munca, in urma unui proces, va veti pierde locul de munca...
Cu toata simpatia si respectul pentru situatia dvs, cautati-va alt loc de munca...
"1. Cand ati intrat in CCC?

2. Art.10 (7) din Legea nr 202/2002 prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei."

in CCC am intrat pe data de 28.03.2010. , am nascut pe data 13.02.2010.

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor de psihopedagogie specială, pe un ... Cata9.8 Cata9.8 Bună ziua! Sunt profesor de psihopedagogie specială, pe un post titularizabil cu contract pe perioadă nedeterminată. În anul 2022 am intrat în CCC, iar ... (vezi toată discuția)
Din contabila secretara aroua_r aroua_r Dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani am revenit la vechiul loc de munca. Inainte de a intra pe concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)