avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Din contabila secretara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Din contabila secretara

Dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani am revenit la vechiul loc de munca. Inainte de a intra pe concediu de ingrijire copil ocupam functia de contabila, in locul meu angajand o alta persoana pe perioada nedeterminata. Dupa revenirea mea, persoana respectiva a ocupat locul meu de munca eu fiind pusa pe postul de secretara. Imi imaginez ca si salariul meu va fi mai mic decat cel de la care am plecat. Se poate asa ceva? Sa fii retrogradat? Ce se poate face in aceasa situatie?
Cel mai recent răspuns: aroua_r , utilizator 14:59, 28 Ianuarie 2012
Modificarea functiei trebuie facuta cu acordul dv. prin incheierea unui act aditional. Daca ati semnat un asemenea document inseamna ca v-ati dat acordul.
Daca nu ati semnat, puteti sesiza ITM sau contesta in instanta. Angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca si sa va respecte cel putin drepturile salariale avute la data suspendarii. Persoana respectiva trebuia angajata pe durata determinata pana la revenirea dv. (art.10 din legea 202/2002).

Nu am semnat nici un document prin care sa imi dau acordul. Pur si simplu mi s-a spus ca postul meu il va ocupa persoana respectiva, iar eu functia de secretara, urmand ca in cel mai scurt timp sa imi gasesc ceva de lucru.
1. Art.10 din Legea nr.202/2002 nu se refera la modul de angajare ....

2. La revenirea din CCC, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Asadar, la revenirea din CCC dvs trebuia sa ocupati postul de contabil sau pe un post echivalent acestuia ... modiifcarea c.i.m. se face numai cu acordul partilor, exceptie facand cazurile prevazute de Codul Muncii.

3. In acest sens, puteti actiona in instanta pe angajator.
Nu angajare, revenire din CCC.
Art. 10
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
Din ultima fraza postata in mesajul anterior reiese altceva ... citez: Persoana respectiva trebuia angajata pe durata determinata pana la revenirea dv. (art.10 din legea 202/2002).

Art.10 din aceasta Lege nu face nicio referire la salariata care a ocupat postul persoanei aflate in CCC.....

Alte discuții în legătură

Reangajarea dupa terminarea concediului cresterea copilului ha2nah ha2nah Buna ziua, am si eu o problema. Pe data de 14.02. 2012. trebuia sa ma intorc la lucru , ca imi expira concediul pentru cresterea copilului. Am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic ewe ewe Care sunt reglementarile legale privind reintoarcerea din CIC? Angajatorul este obligat de a ma reincadra pe acelasi post sau pe un post similar? (vezi toată discuția)
Reincadrare in firma dupa concediu crestere copil TeknaQQ TeknaQQ Buna ziua, Doream un raspuns, o lamurire visavis de problema mea expusa mai jos: Pana de curand am fost in concediu de crestere copil 2 ani, iar la ... (vezi toată discuția)