avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate trascka

Activitate trascka

Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
----- Trimitere poştală – bun adresat, aflat în forma finală în care urmează să fie transportat şi livrat la adresa indicată de expeditor.


În această categorie sunt incluse trimiterile de corespondenţă, cărţile, cataloagele, ziarele, periodicele, coletele poştale care conţin bunuri cu sau fără valoare comercială şi mandatele poştale pe suport hârtie.
-----Trimitere poştală înregistrată – trimitere poştală care face obiectul unui serviciu care are drept particularitate eliberarea de către furnizor expeditorului a unui document care atestă data depunerii, precum şi, de regulă, plata tarifului.
Astea sunt definitiile ANCOM pt trimitere postala ( la care face referire paragraful meu ) si trimitere postala inregistrata. Acum, daca intri aici : [ link extern ]
si te duci la anexa 1, pct. 3.10; 3.10.1 lit. a,b,c ai sa vezi ca toate mentioneaza denumirea trimitere postala si nicaieri, ABSOLUT NICAIERI nu se mentioneaza denumirea de trimitere postala inregistrata, iar la pct.3.10.7.1. Furnizorul are obligaţia de a păstra la punctul de contact deservit de personal, în vederea predării, trimiterile poştale care nu au putut fi predate destinatarului, cu condiţia avizării acestuia. REPET : Daca scrie trimitere postala inseamna ca se refera la TRIMITERE POSTALA nicidecum la trimitere postala inregistrata, deoarece sunt doua lucruri diferite si daca vrei sa te referi la unul din ele ii pui denumirea asa cum trebuie, nu poti sa ii zici Gheorghe cand de fapt te referi la Vasile! sper ca e clar chiar si pt cei ca tine!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
Da, imi cer scuze, nu trebuia sa spun asta! Cat despre faptul ca "tine de fiecare postas" si ca "nu era obligat sa lase aviz" ...aici nu tine de postas, pentru ca ei au niste reguli pe care trebuie sa le urmeze! Eu banuiam ca exista un proces de livrare a corespondentei, dar nu eram sigur! L-am gasit insa si daca te uiti mai sus ai sa vezi ce spune regulamentul ! Si anume " Predarea trimiterii postale se realizeaza NUMAI!! in unul dintre urmatoarele moduri:
a) La orice recipient ( cutia postala de la adresa destinatarului, casuta postala, post-restant etc.) in care destinatarul este de acord sa primeasca trimiteri postale.
b) la adresa indicata de expeditor, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala
c) la punctul de contact deservit de personal, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala, dupa transmiterea prealabila a unui aviz care sa anunte sosirea trimiterii postale."
NUMAI-ul respectiv e foarte important ! Asta inseamna ca nu lasa loc de interpretari si nu le da posibilitatea postasilor sa faca cum vor ei, deci nu are cum sa tina de fiecare postas! Postasul trebuie sa faca NUMAI ce scrie in procesul asta, nu ce vor ei sau cum au ei chef! Cat despre obligativitatea de a-mi lasa aviz, spune foarte clar la punctul C ( daca nu s-a aplicat punctul a care spune sa lase corespondenta in recipient, iar scara blocului e exclusa, nu-i recipient sau punctul b care spune ca sa mi se dea personal la adresa mea, adica sa-mi bata la usa) ca trebuie sa ia trimiterea postala inapoi la punctul deservit de personal, adica oficiu postal si acolo sa fie predat destinatarului DUPA TRANSMITEREA PREALABILA A UNUI AVIZ CARE SA ANUNTE SOSIREA TRIMITERII POSTALE! Si procesul asta se refera la trimiterile postale altele decat recomandate, ramburs, cu valoare declarata sau confirmare primita ! Deci pentru corespondenta standard!
Inca o data imi cer scuze pentru ce am zis !
La multi ani!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
In primul rand, hai sa vorbim pe lege nu pe pareri personale ca ce ar putea face unul si altul dupa parerea fiecaruia dintre noi ! In al doilea rand, confirmarea ca am primit cealalta carte o am chiar de la postas, pentru ca atunci cand am fost la posta sa depun reclamatie ca mi-a distrus cutia postala, acesta a zis, de fata cu directorul sau dirigintele sau ce dracu e si ala, ca si ieri, adica in 23 dec, am mai avut o carte pe care a lasat-o afara deoarece nu avea loc in cutie. Daca el nu ar fi zis asta, as fi asteptat cartea si in ziua de azi ! Cat despre "recipientul" meu, va asigur ca era in stare perfecta, era inchis cu lacatul, era goala pentru ca am verificat-o zilnic, nu avea nici o gaura, in afara de gaurile pe care le are cam orice cutie postala ca sa se vada din afara daca ai ceva inauntru, dar prin alea e fizic imposibil sa cada ceva, si oricum, dupa cum am zis, nu mi-a lasat niciun aviz care sa cada, a recunoscut omul ca mi-a lasat-o afara! Recipientul meu are masurile la fel ca alte milioane de recipiente din intreaga lume, e o cutie normala, nu ma obliga nicaieri legea pe mine sa imi fac o cutie cat casa! Daca imi comand o canapea (un exemplu aiurea, dar vreau sa ma fac inteles) sunt obligat de lege sa am nu doar o cutie in care sa incapa canapeaua ci care sa aiba si un orificiu prin care aceasta sa poata fi introdusa? Pentru ca in cutia mea incapea cartea, dar fiind sub lacat, nu putea sa o bage prin orificiul ala destul de stramt! Cat despre B si C...iarasi, haideti sa vorbim pe lege, eu v-am aratat decizia legala prin care postasul era obligat sa imi lase macar un aviz si sa isi ia cartea inapoi la posta. In decizia asta si nicaieri in lege nu am gasit ca eu as fi obligat sa ma duc sa anunt la posta ca astept ceva. As fi recunoscator daca mi-ati arata dumneavoastra unde scrie ca eu trebuie sa anunt oficiul postal ! In concluzie, nu este posibil ca postasul sa ma fi avizat si avizul sa se fi pierdut intr-un fel sau altul, nu este posibil sa imi fi pus acea carte in cutia postala si aceasta sa-mi fi fost furata din cutia postala pentru ca el insusi a recunoscut ca neavand loc in cutie a lasat-o afara, dar apropo de asta ati spus, citez "daca poate intra in cutia postala, v-o poate lasa acolo, atata timp cat dumneavoastra nu ati facut cerere de retinere la post restant sau la casuta postala" ..v-as intreba - Si daca n-are loc, o lasa afara, in mijlocul scarii?
Nu stiu de unde stiti dumneavoastra ca nu am fost eu atent cu obligatiile mele! Eu am fost foarte atent, cutia mea era perfecta pana in momentul in care mi-a indoit tembelul usa! Era goala, era de o marime normala, ca o cutie normala cum probabil aveti si dumneavoastra, era inchisa cu lacatul, nu avea nici o taietura, gaura etc... Era in stare PERFECTA!
Doar ca bineinteles ca acea carte nu avea loc prin orificiul prin care se introduce corespondenta, in cazul asta, idiotul ar fi trebuit sa actioneze cum scrie la punctul C ! sa duca acea carte inapoi si sa-mi lase aviz sa ma duc sa mi-o iau singur! Nu ma intereseaza pe mine ca ii place sau nu, ca e grea cartea sau usoara, ca e gras sau slabanog sau musculos... daca nu-i place meseria lui sa-si dea demisia, nu e treaba mea!
Multumesc,
La multi ani ! Sarbatori Fericite!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
Am gasit, pentru cei interesati, raspunsul in decizia nr.2858/2007 privind regimul de autorizare generala pentru furnizarea serviciilor postale; Anexa 1; pct 3 regulile aplicabile furnizarii serviciilor postale; pct 3.10 predarea trimiterii postale catre destinatar; pct 3.10.1 - "Predarea trimiterii postale se realizeaza NUMAI!! in unul dintre urmatoarele moduri:
a) La orice recipient ( cutia postala de la adresa destinatarului, casuta postala, post-restant etc.) in care destinatarul este de acord sa primeasca trimiteri postale.
b) la adresa indicata de expeditor, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala
c) la punctul de contact deservit de personal, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala, dupa transmiterea prealabila a unui aviz care sa anunte sosirea trimiterii postale.

Cu alte cuvinte, postasul nu are dreptul sa lase corespondenta oamenilor unde vrea el!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
asa, si daca nu e recomandata i-o lasa unde vrea postasul, nu ? atat te duce pe tine capul ? Si destinatarul, cetateanul cu drepturi, platitor de taxe care ajung si in buzunarul postasului, trebuie sa viseze ca a venit postasul si i-a lasat un pachet prin cine stie ce loc ... si apoi ii ramane sa se roage la Dumnezeu sa ajunga acolo inaintea vreunui hot ca sa nu ramana fara corespondenta... Bravo, cu oameni ca tine si ca postasul meu ajungem departe ...
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
[CONTINUARE] - definitia neglijentei in serviciu si pare-mi-se a se incadra perfect! Dar ca sa fac asta vreau sa fiu sigur ca nu are voie sa faca ce a facut ! Oricum, cred ca una din obligatiile postei prin angajatii sai este sa asigure livrarea, transportul corespondentei intre expeditor si destinatar in conditii de siguranta, ori sa imi lasi pachetul in mijlocul scarii, fara nici o supraveghere, fara sa fie sub lacat, fara sa anunti destinatarul etc....nu prea suna a fi safe, drept dovada ca mi s-a si furat, nu cred ca a rezistat 5 minute acolo .
Multumesc, sarbatori fericite tuturor!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
Nu mi-a dat in gand, cand am vazut ce a facut nu m-am gandit decat sa imi scot cartea ca se vedea ca e rupt ambalajul si mi-am dat seama ca nici cartea nu va fi in cele mai bune conditii, si cand am vazut ca e si cartea rupta m-am dus glont la oficiul postal. Totusi ma gandeam sa ii fac plangere pentru neglijenta in serviciu. Am gasit aici - www.avocatnet.ro/content/for... !
Multumesc!
Răspuns la discuția Responsabilitatile postasului
Nu stiu daca incapea, astazi mi-a venit o alta carte si istetul mi-a indoit usa de la cutie si a bagat cartea fortat de mi a rupt coperta si cateva pagini, si mi-a lasat si usa indoita! Deci probabil ca nici cea de ieri, care mi-a fost furata nu incapea fara sa-mi strice usa de la cutia postala. Dar nu asta-i ideea, ideea e ca nu poti tu ca postas cu responsabilitati sa lasi corespondenta omului in mijlocul drumului fara sa aiba nici un fel de conditii de siguranta, sa o vada oricine si sa o poata fura oricine. Daca nu are loc in cutia postala si eu nu raspund la usa, ia pachetul inapoi la posta si lasa-mi un aviz sa vin eu la posta sa imi iau corespondenta. Nu poti sa il lasi (cel putin asa consider eu) in mijlocul drumului, sa-l ia cine vrea, fara ca macar sa anunti destinatarul ! Sau daca nu are loc in cutie ...hai sa i-o lasam aici in scara, sau in padure, sau de ce nu, poate chiar la postas acasa ca dhe ...la usa nu raspunde si cutia e prea mica asa ca da-l dracu de platitor de taxe cu corespondenta lui la care eu ar trebui sa asigur livrarea in conditii de siguranta! Cat despre reclamatia la diriginte am facut-o si pe asta, dar cum in Romania o mana se spala pe alta ma indoiesc ca se vor lua masurile cuvenite. Lucreaza de ani de zile impreuna, probabil sunt prieteni..de ce l-ar pedepsi pt mine ? Mai ales ca la inceput nici nu voia sa imi dea voie sa fac reclamatie, doar cand a vazut ca insist si ridic tonul mi-a dat hartie sa fac reclamatie. De aia ma gandeam sa ma duc ma departe cu reclamatia mea, sa imi recuperez si prejudiciul si postasul sa fie pedepsit cum se cuvine. Ca sa fac asta am nevoie sa stiu care sunt obligatiile postasului si daca, conform legilor are dreptul sa lase corespondenta oamenilor unde are el chef, fara sa asigure livrarea in conditii de siguranta.
Multumesc!
Buna seara,
tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile postale, si mi-a disparut, fiind probabil furata, daca nu cumva s-a evaporat. Daca nu m-as fi dus eu la posta sa intreb nu as fi aflat niciodata si continuam sa astept cartea ca prostul. Intrebarea mea este daca postasul are voie, conform legii, sa lase corespondenta oamenilor in afara cutiei postale, unde i se nazureste lui, in scara blocului, pe trotuar in fata casei, langa un pom in padure etc. Multumesc!