Am casa contruita pe hotar, cu acte in regula: autorizatii, cadastru, etc.
Vecinul meu a construit anexe pe tot peretele casei mele, fara autorizatii. In aceste anexe a depozitat tot felul de lucruri vechi. In data de 26.12.2011, intr-una din anexe a izbucnit un incendiu care s-a propagat si la casa mea, distrugand peretele casei dinspre vecin, o parte din acoperis si doua camere de la etaj. Am muncit toata iarna si am reparat acoperisul casei si etajul, distruse in incendiu si a mai ramas peretele lateral, construit pe hotar. Cum nu am reusit in nici un mod sa ne intelegem cu vecinul si sa ne lase sa reparam acel perete, l-am actionat in judecata, urmand toate caile legale.
In urma cu cateva zile am primit de la vecini, prin avocat, notificare prin care imi impune cateva lucruri. Aceasta notificare este doar semnata si stampilata de avocat, nu are numar de inregistrare, are multe greseli de ortografie iar stampila este vizibila doar pe umatate. Cum eu sunt o peresoana in varsta si nu ma pricep, doresc sa stiu daca aceasta are caracter decisiv. Va multumesc anticipat.
Am urmatoarea problema: am casa construita pe hotar. Vecinul meu, depoziteaza langa zidul casei: materiale lemnoase, stivuite, cu inaltimea de peste 2m care mentin umezeala, degradeaza zidul si provoaca igrasie in casa; depoziteaza pe verticala, materiale fieroase lungi de circa 3-4 m, sprijinite cu partea de sus pe zidul casei mele; a construit anexe lipite de zidul casei, unul din peretii anexelor fiind chiar zidul meu; a construit un zid din pamant, perpendicular pe zidul casei mele si lipit de acesta. Intr-una dintre anexe a izbucnit un incendiu care s-a propagat si la mine si mi-a distrus acoperisul, zidul pus pe hotar care a ars si i-a cazut tencuiala, plus alte pagube datorate apei si echipamentelor folosite de pompieri prin toata casa la stingerea incendiului. Ca act doveditor am procesul verbal intocmit de Pompieri. Dupa toate cele intamplate, vecinul nu vrea sa imi elibereze zidul casei. As vrea sa stiu ce sanse de castig am si ce trebuie sa fac pentru a-l determina sa-mi elibereze zidul si sa pastreze distanta legala, inclusiv sa darame acel perete din pamant lipit de casa mea si sa-mi dea voie sa repar peretele distrus asezat pe hotar.