Multumesc pentru raspuns.
Eu doua lucruri stiu sigur: am o cunostinta in aceeasi situatie ca si mine care isi pierduse pasaportul. A fost la ambasada si i-au retras buletinul romanesc exact pe acest motiv: nu are voie sa aiba 2 rezidente.
Iar legat de acea declaratie pe proprie raspundere, stiu sigur ca in momentul programarii pentru traseu, am semnat ca nu am rezidenta in alt stat membru UE.
Permisul de conducere stiu ca este valabil dar legea suna ceva de genul: Permisul de conducere romanesc este valabil intr-un alt stat maximum 6 luni dupa ce s-a obtinut rezidenta in acel stat.
Salutare. Am mai vazut intrebarea aceasta in cadrul forumului, dar niciun raspuns clar.
Cazul meu concret: am venit in Italia in 2007, si mi-am obtinut rezidenta imediat (deci implicit ar fi trebuit sa renunt la rezidenta in Romania si automat la buletin). Am stat un an, si m-am intors in Romania fara a-mi anula rezidenta din Italia. Deci practic aveam doua rezidente simultan (iar o chestie dubioasa din punct de vedere legal). Am luat carnetul de conducere in 2011, in Romania. (dupa ce am semnat o chestie conform careia declar pe propria raspundere ca nu am rezidenta in alt stat membru al UE - si bineinteles nu mi-am dat seama pe moment de vechea mea problema). Va dati seama ca am condus fara niciun stress. Problema mea apare abia acum: am revenit in Italia pentru studii (cu rezidenta valabila de 6 ani ) si cu un permis de conducere obtinut in urma cu 2 ani. Cum se prezinta situatie pentru mine? Ar trebui sa il schimb sau ar trebui sa dau de permis din nou, aici?
Buna ziua,
Am si eu o problema.
Am vandut in trecut pe okazii.ro si acum 1 an mi-am deschis un mic magazin online cu produsele care le aduc pe comanda din afara UE. Acum cateva zile am primit o plangere, ce-i drept care nu are nicio legatura cu intrebarea mea. O doamna a reclamat faptul ca a platit avans dar nu a primit produsul. In cele din urma, produsul i-a fost expediat si am si dovezile in sensul acesta.
Intrebarea mea este: OPC poate sa sesizeze alte organe in legatura cu faptul ca eu vand fara factura (nu am nici PFA, nici SRL, deoarece consider ca vand in cantitati mici)
Mentionez ca produsele sunt de provenienta NON-UE si platesc mereu la vama TVA 24% din valoarea de achizite a lor.
Mai mult ca sigur, ceea ce fac eu nu e tocmai legal, dar as vrea sa stiu in primul rand daca e cazul sa ma sperii si ce pot risca.
Mai mentionez ca nu am avut niciodata plangeri de la clienti.
Multumesc mult.