avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate mirey32

Activitate mirey32

Răspuns la discuția Testament sau Donatie?
multumesc mult! mi-ati fost de mare ajutor!
Mai am o intrebare, va rog! Pentru ca nu am reusit sa-mi mai platesc ratele pentru un imprumut de nevoi personale, de cativa ani am executare pe salariu de 30%. Si pana voi reusi sa achit tot, orice bun as cumpara pe numele meu, va fi pus sub sechestru de banca si scos la licitatie (deoarece mai am de restituit cam 4500 euro). Intrebarea este urmatoarea: daca mama mea ii vinde casa fiului meu minor, poate banca sa puna sechestru pe casa?! Fiul nostru fiind minor, stiu ca noi trebuie sa semnam in locul lui, dar, se va considera asta ca bun al meu? Sau nu se pot lega de imobil daca cel trecut in contractul de vanzare-cumparare este pe numele fiului meu?!

Va multumesc!!

"Ca sa fiti acoperita mai Bine se face un contract de vanzare cumparare in care sa se cuprinda declaratia sorei dvs ca este de acord cu acest contract, astfel nu va mai putea fi prezumata ca donatie deghizata si supusa raportului sau reductiunii liberalitatilor excesive pentru ceea ce ar depasi eventual rezerva succesorala a acesteia."

Nu intelesesem de ce am nevoie si de declaratia sorei mele ca trebuie sa renunte la drepturile ce revin ca mostenire din partea mamei! Doamne ce complicat! Tocmai aici nu vroiam sa se ajunga! Din pacate nu m-am putut informa inainte de a trece casa pe numele mamei! :( Sora mea nu se poate prezenta la notar in momentul intocmirii noului act de vanzare-cumparare dintre mama si fiul nostru minor.
Ce trebuie sa cuprinda hartia de la ea si, trebuie sa fie facuta neaparat la notar? Va multumesc!
Va mai deranjez cu o intrebare! Daca am luat casa pe numele mamei si acum vrem sa facem contract de vanzare-cumparare intre ea si fiul nostru minor, de ce mai avem nevoie de semnatura sorei mele ca este de acord ca mama sa vinda casa? Atat timp cat nu a fost dobandita de mama prin mostenire si abia anul trecut s-a cumparat imobilul?
Va rog sa-mi permiteti sa va mai deranjez cu o intrebare! Deoarece fiul nostru este minor, am inteles ca, atat eu cat si sotul meu, am avea nevoie de o hartie, care sa ne permita sa semnam in locul lui. Si ca este o intreaga harababura acum, deoarece nu se mai ocupa primariile de acest lucru ci judecatoria pe raza careia avem domiciliul.Intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa mergem impreuna (eu si sotul) la judecatorie, sa facem cerere fiecare, sa asteptam data programarii si sa ne intoarcem tot impreuna pentru doua hartii (?!) sau este de-ajuns sa merg doar eu? In speranta ca ati inteles dilema mea, va multumesc anticipat pentru raspuns!
Va multumesc mult!
Va multumesc mult pentru raspuns! Ma ajuta mult!
Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru care este minor. Mentionez faptul ca mai am o singura sora, care stie de acest aranjament, ca mama urmeaza sa treaca casa pe numele fiului meu. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce este mai sigur sa facem? Donatie sau testament? Repet! Sora mea stie care este motivul pentru care am trecut la inceput casa pe numele mamei, stiind totodata si ca vom face pe parcus donatia sau testamentul. In speranta ca am fost cat mai explicita, va multumesc anticipat pentru raspuns!!
Buna ziua,
Am 31 de ani si 1,34cm. Am fost diagnosticata cu nanism hipofizar la varsta de 3 ani! Din pacate, pana acum nu mi-am depus dosarul pentru handicap si documentandu-ma am inteles ca doar sub 1,29cm inaltime m-as fi putut incadra in gradul 2 de handicap. Ce vreau sa stiu, si va multumesc anticipat pentru raspuns, este daca la 1,34cm ma incadrez in gradul 3 si ce presupune exact acest grad 3?