avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate GavaAlexandru

Activitate GavaAlexandru

buna.doream sa va intreb daca ati reusit sa solutionati in vreun fel problema?voi cita aici dintr-un alt post ceea ce ni se intampla noua."buna ziua.Copilul nostru are acum varsta de 4 luni,mama lui a muncit cu contract legal in ultimile 12 luni anterior nasterii.Problema consta in faptul ca angajatorul nu a platit impozitul pe 2 luni,deci avem 2 luni lipsa si inspectoarea de la Prefectura care revizuieste si aproba dosarele pentru indemnizatia de crestere a copilului ne-a spus ca nu ne poate ajuta daca nu venim cu dovada prin care sa putem arata ca au fost platite integral cele 12 luni.Pe desfasuratorul de la Casa de Pensii nu apar cele 2 luni.Am incercat sa platim cele 2 luni lipsa dar nu am reusit pentru ca ni s-a spus ca se poate plati doar de catre firma angajatoare.Problema este ca relatiile cu patronul firmei s-au racit din cauza ca acesta a umblat cu "smecherii",si nici ultimul salariu nu i-a fost platit mamicii.Interesant este ca cele 2 luni se afla in centrul perioadei contractuale,asa ca prima luna este platita contributia la stat, a doua nu, a treia da, a patra din nou nu este.Dumneavoastra ce parere aveti,ne puteti da un sfat?A mai fost altcineva in situatia aceasta?va multumim"
Declaratiile pentru cele 2 luni lipsa am aflat ca nu au fost depuse de catre contabila angajatorului la acel timp deoarece aceasta nu fusese platita, si iata ca ne-au creat noua probleme acum, cu toate ca noi nu ar fi trebuit sa avem obligatia de a verifica in fiecare luna daca au fost platite contributiile la stat.. ce sa facem acum?