Bună. Lucrez angajat la o firma din România detasat in strainatate.
Pana recent am primit salariul normal dar luna asta am primit salariul redus cu o suma de bani.
Motivatia celor de la firma a fost legea 114/2018 care s a modificat in octombrie si din aceasta cauza au taiat din salar.
Partea ciudata este ca desi toti angajatii din firma primim salarii diferite, aceeasi suma de bani s-a taiat de la toti iar in comunicatul firmei spun ca datorita acelei modificari de lege, din Iulie trebuia sa intre in vigoare dar firma ne a platit salariul ca si inainte dar acuma l-au taiat din cauza acelei legi si au si spus ca de pe septembrie nu trebuie sa recupereze nici un ban de la noi dar ce ne au plătit in iulie si august in plus ne va fi retras din salar in urmatoarele 10 luni. Sunt legale sau corecte aceste lucruri?
Am semnat si un act aditional la contractul individual de lucru, nu are nici o valoare din moment ce au taiat salariul cum au vrut?
Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi sau unde as putea gasi ajutor legat de asta.
Imi cer scuze pentru exprimare.
Buna. As dori cateva lamuriri cu privire la o mostenire. Tatal meu impreuna cu unchiul meu detin un conac boieresc la tara, mostenire de la bunicii mei. Acum unchiul meu vrea sa vanda acel conac cu promisiunea ca o sa-i dea tatalui meu cota aferenta de 40% dar eu stiindu-l ca un om nu prea corect nu cred ca se va tine de promisiune. Ce vreau sa stiu, este daca e necesara si semnatura mea in contractul de vanzare fiind succesor direct al tatalui meu (sper sa ma intelegeti) sau daca nu cum as putea impiedica aceasta tranzactie, legal, fiindca nu sunt de acord cu ea. Va multumesc.