Buna. As dori cateva lamuriri cu privire la o mostenire. Tatal meu impreuna cu unchiul meu detin un conac boieresc la tara, mostenire de la bunicii mei. Acum unchiul meu vrea sa vanda acel conac cu promisiunea ca o sa-i dea tatalui meu cota aferenta de 40% dar eu stiindu-l ca un om nu prea corect nu cred ca se va tine de promisiune. Ce vreau sa stiu, este daca e necesara si semnatura mea in contractul de vanzare fiind succesor direct al tatalui meu (sper sa ma intelegeti) sau daca nu cum as putea impiedica aceasta tranzactie, legal, fiindca nu sunt de acord cu ea. Va multumesc.
Daca tata e in viata, capabil, nu aveti vreun cuvant de zis.
Tata e proprietar, dansul va vinde personal cota lui si banii ii va primi in cont separat.
Unchiul dvs nu poate sa vanda fara tatal dvs daca in urma dezbaterii succesiunii nu au facut partaj. Daca vand fiecare isi va lua cota parte, conform cotelor din certificatul de mostenitor....dvs nu aveti niciun drept ca succesor la tatalui dvs, caci sunt interzise pactele asupra unei mosteniri nedeschise, plus ca dvs nu aveti calitatea de mostenitor , adica nu sunteti trecut in certificatul de mostenitor.
Succesiune
diacar
Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui ... (vezi toată discuția)