Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui nostru). Bunica a avut doi baieti, ambii au decedat. Unul din baieti are 3 copii (tata) si celalalt 2 (care sunt si coproprietari). In caz de deces a bunicii avem dreptul la mostenire din 1/3 de apartament?
multumesc pt raspuns!
si trebuie sa solicitam noi succesiune dupa decesul bunicii? sau in caz de vanzare a apartamentului suntem chemati la notar pt a primii cota parte?
cel mai bine este sa acceptati succesiunea printr-o declaratie la notar si sa primiti un certificat de mostenitor in acest sens. Partajul puteti sa il faceti si mai tarziu, fie la notar, fie la instanta.
Nu ! Prozaic ...dar adevarat...Asteptati sa moara bunica....nu puteti da declaratii sau face orice pacte asupra unei mosteniri nedeschise...mostenirile se deschid prin moarte! Deci....la decesul bunicii dvs toti descendentii sai, copii sau nepoti au dreptul la a imparti patrimoniul dansei gasit la moartea sa. Deci cota de 1/3 a bunicii din acel apartament se va imparti la toti descendentii sai in varii cote Pe tulpini.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Mostenire
bic
ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca?
am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)