am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa facut succesiune acum noi adica santem 3 frati am vrea sa ne cerem drepturile.dar tatal nostru avea si el 3 frati din care copii lor si 2 frati sigur vor si ei avere .intrebarea mea care este sa merg la un notar sa cer o consultatie sau direct un avocat
Puteti merge atat la avocat cat si la notar pentru informatii.
Va trebui sa faceti dezbaterea mostenirilor succesiv.
Mostenirea bunicului dvs. se va imparti pe calea succesiunii legale intre cei 4 fii (sau descendenti ai lor).
Deci masa succesorala a bunicului se imparte in cote egale a cate 1/4 pentru fiecare.
Cota de 1/4 care revine tatalui dvs. se imparte si ea in 3 parti, deci in final imobilul va fi impartit dupa cum urmeaza:
- dvs. si fratii dvs. veti avea fiecare cate 1/12 din imobil
- unchii dvs. sau descendentii lor vor avea fiecare cate 1/4 sau 3/12.
Daca unul din unchi (sau descendentii lui) renunta la partea ce ii revine, imobilul se imparte dupa cum urmeaza:
1/9 pentru dvs. si fiecare din fratii dvs.
3/9 pentru fiecare din ceilalti doi unchi (sau descendentii lor)
am uitat sa va intreb ceva important cum eu nu sant in tara si nu cunosc costurile din tara cumva imi puteti spune daca toate cheltuielile pentru succesiune ma pot costa mai mult de o mie euro.va multumesc anticipat
Buna seara,
Sunt doua probleme aici A. Cine poate dovedi ca a acceptat mostenirea?
1. Daca bunicii nu au lasat alta avere decat locuinta in care d-voastra ziceti ca ati crescut si daca dupa moartea bunicilor fratii tatalui nu au facut nici un act de acceptare expresa sau tacita a mostenirii acestora, nu exista niciun motiv ca sa-i considerati mostenitori dupa bunici pe ei sau pe urmasii lor.
2. Se poate intampla si ca ca doar unii dintre verii d-voastra sa fie mostenitori (adica au acceptat mostenirea) iar ceilalti sa nu fie. REGULA este ca este mostenitor cel care avand vocatie la mostenirea lui X, dupa moartea acestuia, accepta mostenirea fie facand acte care dau de inteles ca si-a asumat calitatea de mostenitor, fie luandu-si aceasta calitate printr-o declaratie in fata notarului sau macar printr-o scrisoare ori un alt document care sa dea de inteles ca isi asuma calitatea de mostenitor.
B. Dintre cei care dovedesc ca au acceptat mostenirea,cati ridica pretentii si ce fel de pretentii ridica?
1. Daca cei care au acceptat mostenirea ridica pretentii rezonabile (adica o suma bani corect aleasa raportat la valoarea imobilului fara imbunatatirile aduse de d-voastra si de tatal d-voastra) atunci e cat se poate de firesc sa mergeti la un notar public si sa faceti un act in fata acestuia.
2. Daca pretentiile celorlalti vi se par exagerate trebuie sa refaceti calculele in fata lor si sa vedeti unde zic ei ca ar fi greseala de calcul, iar daca nici asa nu ajungeti la o intelegere ... gasiti-va un avocat cu care sa discutati problema.
Succesiune
diacar
Bunica este proprietar la 1/3 dintr-un apartament. 1/3 este a unei verisoare si cealatata 1/3 este a altei verisoare (surori - fetele unchiului-fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)