avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua
Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l inscrie pe numele. Tatal impreuna cu actuala sotie si-au cumparat un apartament. Intrebarea este: eu, majora, pot face un act semnat la notar sau ceva de genul in care sa renunt la partea mea din imobilul lor in cazul decesului tatalui meu?? Mentionez ca tata nu a decedat dar vreau sa fac un act inainte pt linistea familiei lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:17, 13 Mai 2015
Degeaba! Tot nelinistiti ar ramane (presupunad ca vi l-ar intocmi careva). Fiindca actele juridice asupra mostenirii nedeschise sunt lovite de nulitate absoluta.
Mostenirea se deschide prin moarte.
asa ar fi cuvenit,sa dati declaratie la Notar,de...Renuntare la mostenire,dar,,nimeni nu poate renunta la drepturile sale,decat conform legii!Atunci,exista aceste acte notariale:- Declaratia de renuntare ,in conditia dezbaterii partajului voluntar! si ....o conventie civila intre succesori
Vedeți ca nu v-ați terminat prima propoziție..pe numele cui?
Poate face partajul cu mama, dvs va donează sulta pe care o primeste de la mama sau cota lui de jumătate din ap, iar pe averea ce ii rămâne, poate face testament copilului cel mic sau și nevesti-sii.
Apartamentul vrea sa i-l doneze pe numele meu, deci partea lui din apartament este donata mie. Imobilul care i-l are impreuna cu actuala sotie, partea lui vrea sa i-i ramana copilului lor. Ideea este ca tatal are un mar: jumatate la un copil si jumatate la celalat, chiar si codita vrea sa o imparta intre noi:))ca sa zicem asa.Nu doreste scandal pe avere cum mai vede el pe la tv sau sa bage ura intre noi fratii. Exista doua apartamente modeste si doi copii. Nu stim cum sa facem cu actele ca sa fie toata lumea linistita si multumita, si sa nu fie un copil in avantajul celuilalt.
:D
asa cum dvs va doneaza sau v-a donat deja cota lui din ap cu mama dvs, asa va proceda si cu copilul lui mai mic.. ii doneaza sau daca nu vrea sa ii dea de acum, ii face testament.
nu aveti ce declaratii sa dati.. decat poate ca dvs consimtiti la donatie, nu ca renuntati la mostenire cat tata nu a decedat.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)