avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la succesiune poate fi vandut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la succesiune poate fi vandut?

tatal meu ,decedat,are 4 frati in viata. unul din frati ar dori sa imi vanda,sa cedeze drepturile succesorale dupa bunici{parinti sai],in favoarea mea.Exista o forma legala pentru o astfel de tranzactie?mentionez ca succesiunea nu este dezbatuta,si nici unul din urmasi nu are de gand sa deschida dezbaterea succesiuni.Va multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: fanes , utilizator 16:47, 24 August 2011
Da,se poate vinde mostenirea.
Mergeti la notar.
Va poate vinde/dona mostenirea dobandita in urma succesiunii, ca proprietar al acesteia. Daca renunta la mostenire inainte de succesiune, mostenirea tatalui decedat se imparte intre cei dispusi sa accepte mostenirea.
Da, daca renunta la mostenire nu mai are ce sa va vanda...
nu are ce sa va vanda intrucat nefiind dezbatuta succesiunea nu este proprietar. are doar vocatie succesorala.iar acesta nu se vinde.
Numai dupa dezbaterea succesiunii, altfel dvs si nici unchiul dvs nu are niciun drept asupra mostenirii bunicului. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor , stabilindu se cotele de mostenire prin acesta se poate vinde cota dansului.

Alte discuții în legătură

Procura notariala maria dinca maria dinca Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu daca se poate face o imputernicire notariala prin care eu in calitate de fiica sa il reprezint pe tatal meu la dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Renunþare moºtenitor laci72 laci72 2 mătuşi ale mele au semnat ca renunţa la partea lor din moştenire ce ar fi primit după mama lor în 2003.semnand o declaraţie scrisă cu mîna si Când ... (vezi toată discuția)