avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate freeman86

Activitate freeman86

Răspuns la discuția Salariu / Salarii compensatorii ?
Ok. Multumesc pt feedback. M-am lamurit..
Răspuns la discuția Salariu / Salarii compensatorii ?
PS. Si totusi...daca nu exista un astfel de CCM, nu se aplica cel de la nivel national care precizeaza (sau preciza...) ca trebuie sa primim minim un salariu compensatoriu ?
Răspuns la discuția Salariu / Salarii compensatorii ?
Din pacate nu stiu nimic de niciun CCM la nivelul unitatii! Pot face ceva in acest sens ? Banuiesc ca daca zic ca vreau sa vad acest CCM isi vor da seama ce vreau sa fac si imi vor pune piedici...
Buna seara,

Lucrez de 3 ani jumate (munca neintrerupta) intr-o firma de dezvoltare software (CAEN 5829) in departamentul de marketing (COR 244104).
Datorita reorganizarii activitatii departamentului am primit o decizie prin care mi se inceteaza contractul de munca conform art. 75(1) din Codul Muncii - urmand ca zilele viitoare sa primesc cererea de concediere conform art. 65(1) - Codul Muncii.
Ma intereseaza sa stiu daca pot solicita salariu sau salarii compensatorii in acest caz, dupa noua lege a muncii aplicata in prezent..
In contractul meu de munca nu se precizeaza nimic despre asa ceva - in schimb la capitolul "Dispozitii finale" se prevede ca "prevederile prezentului contract se completeaza cu dispozitiile legii 53/2003 - Codul muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/national". Eu nu stiu nimic de niciun contract colectiv de munca la nivelul firmei si nici de "ramura" din care face parte.
In aceste conditii cum pot stii daca pot beneficia de vreun salariu compensatoriu ? Si daca da...de cate ?


Va multumesc aticipat..