avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu / Salarii compensatorii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu / Salarii compensatorii ?

Buna seara,

Lucrez de 3 ani jumate (munca neintrerupta) intr-o firma de dezvoltare software (CAEN 5829) in departamentul de marketing (COR 244104).
Datorita reorganizarii activitatii departamentului am primit o decizie prin care mi se inceteaza contractul de munca conform art. 75(1) din Codul Muncii - urmand ca zilele viitoare sa primesc cererea de concediere conform art. 65(1) - Codul Muncii.
Ma intereseaza sa stiu daca pot solicita salariu sau salarii compensatorii in acest caz, dupa noua lege a muncii aplicata in prezent..
In contractul meu de munca nu se precizeaza nimic despre asa ceva - in schimb la capitolul "Dispozitii finale" se prevede ca "prevederile prezentului contract se completeaza cu dispozitiile legii 53/2003 - Codul muncii si ale contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramurii/national". Eu nu stiu nimic de niciun contract colectiv de munca la nivelul firmei si nici de "ramura" din care face parte.
In aceste conditii cum pot stii daca pot beneficia de vreun salariu compensatoriu ? Si daca da...de cate ?


Va multumesc aticipat..
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
freeman86, utilizator
Cel mai recent răspuns: freeman86 , utilizator 13:41, 10 Februarie 2012
1. Asa cum prevede si Codul muncii salariile compensatorii se acorda numai daca ele sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al unitatii.
2. Cand ati semnat CIM trebuia sa vi se prezinte, spre a semna de luare la cunostinta, si CCM aplicabil unitatii si Regulamentul intern al acesteia.
Din pacate nu stiu nimic de niciun CCM la nivelul unitatii! Pot face ceva in acest sens ? Banuiesc ca daca zic ca vreau sa vad acest CCM isi vor da seama ce vreau sa fac si imi vor pune piedici...
PS. Si totusi...daca nu exista un astfel de CCM, nu se aplica cel de la nivel national care precizeaza (sau preciza...) ca trebuie sa primim minim un salariu compensatoriu ?
De la 01.01.2011 , nu mai exista CCM la nivel national ... astfel ca , salariile compensatorii se pot acrda numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
In lipsa unor astfel de prevederi , puteti negocia direct cu angajatorul acordarea unor salarii compensatorii.
Ok. Multumesc pt feedback. M-am lamurit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca nivel national si salariu compensatoru mon_maria mon_maria Buna ziua. O firma cu 8 salariati, a facut 1 concediere individuala ce nu tine de pesoana salariatului. Este obligata sa plateasca salariu compensatoriu? ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)