Buna ziua
Am primit astazi o decizie de impunere din oficiu de la CNAS prin care sunt obligat sa platesc o contributie stabilita de 231 ron (+ penalitati) ptr anul 2010 ptr venituri provenite din cedarea folosintei bunurilor.
1. Daca sunt salariat si mi se opreste contributie CAS mai trebuie sa platesc si ptr aceste venituri?
2. Daca venitul declarat a fost de 3015 de ce mi s-a oprit contributie dintr-un venit baza calculat de 4200?
Din păcate domnule nimar sfaturile d-voastră au sosit prea târziu, astăzi am avut înfăţişarea.Tot din păcate după astfel de procese nu se mai poate face recurs.Nu ştiu care este hotărârea judecătorului dar sper ca viitor aceste sfaturi să-mi fie de folos (deşi sper să nu mai existe o dată viitoare)
Totul s-a întâmplat într-o intersecţie în care,dacă nu te "bagi", s-ar putea să te prindă Crăciunul.În acest tip de intersecţie inevitabil apar situaţii de genul celei căreia mi s-a întâmplat mie.Nu pot să spun că nu a fost o acţiune un pic forţată,însă consider că nu am incomodat conducătorul autoturismului care venea de pe drumul cu prioritate.Sunt posesor de permis categ. BCE de 17 ani,perioadă în care nu am avut niciun incident în trafic,iar amenzi contravenţionale să fi fost vreo 5,dintre care vreo 3 ptr parcare în loc nepermis şi vreo 2 sau 3 radare, dintre care,ultimul,acum vreo 2 ani când am fost surprins cu fenomenala viteză de 62 kmh,pe o şosea de centură,in zona unui cimitir.Fac aceste precizări ca să înţelegeţi că nu sunt un teribilist sau vreun analfabet cu permis de "Piteşti",ci am destulă experienţă ca să gestionez o astfel de situaţie.
Sunt convins că un poliţist din UK sau Franţa,într-o intersecţie de acest gen ar fi ÎN MIJLOCUL EI şi ar incerca să fluidizeze traficul şi nu ar STA IN BOSCHEŢI,precum omologul român.
După cum spuneţi d-voastră poliţistul este un fel de D-zeu: dacă el spune că semaforul a fost roşu păi roşu rămâne în veci.ªi dacă a fost verde? Dacă poliţistul,ca orice om,greşeşte?Eu cum pot să mă apăr?Trebuie să inventez martori?Trebuie să-mi instalez aparatură video pe maşină?
În această situaţie stăm la mâna hazardului: dacă ai dat peste un miliţian,şi înfometat pe deasupra,eşti bun de plată,şi acest lucru nu mi se pare absolut deloc OK...Nu toţi poliţiştii sunt la fel însă sunt încă muuulţi jăpcari printre ei.De ei cum ne apărăm?
În această situaţie orice poliţist,oricând şi oriunde poate opri pe oricine şi să-i întocmescă un proces verbal urmând ca victima să ce?Dacă acest lucru se întâmplă undeva aiurea,fără să existe vreun martor,respectivul este bun de plată?Incredibil...Dacă nu semnezi procesul verbal ţi-l trimite acasă.Mi se pare absolut necesar ca poliţistul să vină cu dovezile ptr care am fost sancţionat,aşa cum se întâmplă în cazul radarelor.
Bună ziua
În data de 05.01 mi-a fost suspendat permisul ptr o asa-zisă neacordare de prioritate.Eu am contestat procesul verbal şi pe data de 13.02 se va desfăşura procesul.
Aş dori să ştiu cine pleacă cu prezumţia de "nevinovăţie": eu sau poliţistul?Cine ar trebui să vină cu probe şi dovezi?Specific faptul că procesul verbal nu este semnat de niciun martor,poliţistul nu l-a oprit pe conducătorul autoturismului căruia,după opinia poliţistului,nu i-am acordat prioritate iar incidentul de trafic nu a avut urmări (pagube materiale).Procesul verbal este semnat dar cu menţiuni din partea mea în care specific faptul că nu sunt de acord cu decizia poliţistului.