avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate cristian_mihail

Activitate cristian_mihail

Răspuns la discuția Drept in preaviz
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Am obtinut aceste aceste acte si fac demersurile necesare depunerii dosarului de somaj.
Nu este specificat nimic de absente nemotivate.
Cand am intrebat care e motivul pentru care nu se plateste preavizul au motivat ca ar exista o intelegere intre noi si patron ca am renunta la banii pe preaviz pentru a obtine dreptul de a intra in somaj.Nici vorba de asa ceva.Nu am discutat nimic despre acest aspect si nici nu s-a pus problema de a fi concediat din alt motiv.
Am luat legatura si cu ceilalti colegi care au fost concediati si nu stiu nimic despre acest aspect.
Inca o intrebare,va rog,daca sunteti amabil.
Sa presupunem ca figuram ca nemotivati (desi,repet am fost anuntati ca putem lipsi in perioada de preaviz),asta ar implica alte sanctiuni?
Banuiesc ca oricum nu o sa primesc banii pentru aceasta perioada.De salariu compensatoriu nici nu poate fi vorba.Macar sa stiu la ce sa ma astept.
Interesanta optiune. Am crezut ca a facut acest lucru din bunavointa,fara a premedita ceva.
Acum imi dau seama ca am fost destul de naiv sa accept asta.

Multumesc pentru raspuns.
Am primit decizia de concediere conform art 65 (1) pe data de 11.01.2012 cu termen de preaviz de 20 de zile (pana pe 08.02.2012).
Pe perioada preavizului nu am fost chemati (in cazul meu,aflandu-se si alte persoane) la servici,motivandu-se ca nu este nevoie de noi in aceasta perioada.
Am primit drepturile aferente lunii decembrie si banii pe concediu neefectuat pe anul trecut.
Astazi am fost informat ca mai am de primit doar banii care mi se cuvin doar pana a data de 11.01.2012 (data la care am primit decizia de concediere)
Este indreptatit angajatorul sa nu plateasca drepturile salariale aferente perioadei de preaviz,motivand faptul ca nu ne-a chemat la servici?Sau se poate folosi de acest pretext pentru a invoca alte cauze (tinand cont ca ne-a comunicat doar verbal ca nu este nevoie de noi in perioada de preaviz).
Mentionez ca nu am cerut decat drepturile salariale la zi,nesolicitand salariu compensatoriu.