Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:folosesc impreuna cu tatal meu prin jonctiunea posesiilor un teren de 170 mp care de fapt era proptietatea altcuiva.Adica din anul 1946 tata a construit pe suprafata acestui teren casa in care a locuit si unde am crescut si noi.Din anul 2002 de cand tata a murit eu am fost cea care am folosit in continuare imobilul i-am platit in continuare taxele si impozitele,intr-un cuvant m-am comportat ca un adevarat proprietatar al acestui teren.In anul 2009 adevaratul proprietar al acestui teren isi aduce aminte de el il intabuleaza si il vinde la 2 persoane x si y in cote indivize.de fapt vanzarea s-a facut intocmai ptr ca adevaratul proprietar dorea sa mi stirbeasca efectiv posibilitatea de a deveni proprietarul acestui teren printr-o cerere de uzucapiune adresata instantei.De fapt a fost invatat de cineva sa faca acest lucru cat mai urgent pentru ca era constient ca atata timp cat nu a dat nici doi bani pe acest teren din anul 1971 cand la dobandit prin mostenire,poate interveni oricand dobandirea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii in favoarea mea.Intrebarea mea este :daca in prezent mai pot formula o cerere de realizarea acestui drept de proprietate ca efect al uzucapiunii,si implicit sa se constate nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare,mai ales ca unul dintre noii cumparatori este dispus sa declare modul cum s-a facut vanzarea ,adica in act s-a trecut suma de 300 de mil dar de fapt nu s-a dat nici un ban in realitate.Mentionez ca atat tatal meu cat si eu am platit taxe si impozite pe acest teren din anul 1946 si niciodata adevaratul proprietar nu a venit sa zica evacuati terenul.Mai mult decat atat a fost de acord cu construirea de catre tatal meu pe acest teren a locuintelor facute de tata.Va multumesc!