avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune-nulitate absoluta contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune-nulitate absoluta contract vanzare cumparare

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:folosesc impreuna cu tatal meu prin jonctiunea posesiilor un teren de 170 mp care de fapt era proptietatea altcuiva.Adica din anul 1946 tata a construit pe suprafata acestui teren casa in care a locuit si unde am crescut si noi.Din anul 2002 de cand tata a murit eu am fost cea care am folosit in continuare imobilul i-am platit in continuare taxele si impozitele,intr-un cuvant m-am comportat ca un adevarat proprietatar al acestui teren.In anul 2009 adevaratul proprietar al acestui teren isi aduce aminte de el il intabuleaza si il vinde la 2 persoane x si y in cote indivize.de fapt vanzarea s-a facut intocmai ptr ca adevaratul proprietar dorea sa mi stirbeasca efectiv posibilitatea de a deveni proprietarul acestui teren printr-o cerere de uzucapiune adresata instantei.De fapt a fost invatat de cineva sa faca acest lucru cat mai urgent pentru ca era constient ca atata timp cat nu a dat nici doi bani pe acest teren din anul 1971 cand la dobandit prin mostenire,poate interveni oricand dobandirea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii in favoarea mea.Intrebarea mea este :daca in prezent mai pot formula o cerere de realizarea acestui drept de proprietate ca efect al uzucapiunii,si implicit sa se constate nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare,mai ales ca unul dintre noii cumparatori este dispus sa declare modul cum s-a facut vanzarea ,adica in act s-a trecut suma de 300 de mil dar de fapt nu s-a dat nici un ban in realitate.Mentionez ca atat tatal meu cat si eu am platit taxe si impozite pe acest teren din anul 1946 si niciodata adevaratul proprietar nu a venit sa zica evacuati terenul.Mai mult decat atat a fost de acord cu construirea de catre tatal meu pe acest teren a locuintelor facute de tata.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 22:55, 10 Februarie 2012
Din ce spuneţi nu pare că aţi stăpânit imobilul public ca şi proprietari. Tot timpul aţi cunoscut proprietarii şi spuneţi că aţi construit cu acordul primului proprietar, deci cine figurează pe rol cu acest imobil, cum aţi construit, cu autorizaţie pe numele cui? Ptr uzucapiune nu este suficient să locuieşti timp de 30 de ani ci trebuie să te comporţi ca şi proprietar nu să ceri acordul proprietarului ptr ceea ce faci. Cert este că la acest moment, trebuie să riscati un astfel de proces, indiferent de soluţie, altă alternativă nu există. Angajaţi un avocat ptr că nu va fi un proces uşor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)
Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)