posesia pentru sine zic eu ar fi luata in calcul doar de la moartea bunicii tale deoarece cat a trait ea nu a posedat pentru altul..... fiind vorba de frati nu se poate considera din start ca au renuntat la mostenire....asa ca atentie la cei 30 de ani.....
Din cate stiu eu... uzucapiunea opereaza impotriva adevaratului proprietar ca o sanctiune pentru ca nu a avut grija de proprietatea sa. Ori ca un mod de dobandire originar al proprietatii atunci cand proprietatea- pamantul in cazul de fata - nu apartinea nimanui...
Mai departe... daca au trecut 30 de ani de posesie utila uzucapiunea opereaza in cel mai convenabil mod :D fara sa se ceara existenta vreo unui titlu si fara sa fie necesara proba bunei credinte.
Art. 1860 C. civ mai reglementeaza si joncţiunea posesiilor: "Orice posesor posterior are facultatea spre a putea să opună prescripţia, să unească posesiunea sa cu posesiunea autorului său" - Deci indeferent daca bunica sau tatal tau a posedat... se poate face jonctiunea posesiilor.
Asta zice Dreptul Civil de anul II in materie de uzucapiune...acum nu stiu care e practica la noi...