avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate qerida

Activitate qerida

Răspuns la discuția Decizie concediere disciplinara
freeelis a scris:

Si in decizia de concediere trebuie sa fie mentionata data incetarii contractului de munca ? ... trebuie sa aiba o prevedere de genul ...” incepand cu data de ... inceteaza c.i.m. al ...”

da, scrie ca decizia intra in vigoare pe 16 noiembrie, aceeasi zi cu data comunicarii.

freeelis a scris:

citez:
Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o decizie de concediere disciplinara.

Ce s-a comunicat ? ... ati primit sau nu o decizie de concediere?

da, am primit decizia de concediere, pentru care am si semnat, la sediul companiei.
Am o firma si acum patru ani am luat un credit de circa 300.000 de euro, acoperit integral de garantii. Banca mi-a facut sesizare penala cum ca adeverenta de salariu nu e inregistrata la ITM. Eu stiu ca am semnat-o si i-am dat-o contabilului sa se ocupe de formalitati, semnand si el acea adeverinta. Din pacate, el a murit la scurt timp dupa aceea. In acea perioada, aveam venituri mult mai mari decat salariul din adeverinta.
Am fost chemat la politie si mi s-a spus ca adeverinta nu e inregistrata la ITM. Eu am platit ratele timp de doi ani, apoi am solicitat o amanare la plata.
Acuzatiile care mi se aduc sunt de fals, uz de fals si inselaciune.
Eu nu m-am ocupat deloc de contabilitate, asa ca am mers pe buna credinta a contabilului.
Cum ma pot apara in acest caz?
Contractul de munca nu a incetat, deoarece unitatea nu a putut opera concedierea din cauza faptului ca eram in concediu medical la data comunicarii deciziei disciplinare. Intrebarea mea este ce vor sa spuna prin faptul ca decizia nu produce efecte? Recunosc implicit ca e nula?