avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie concediere disciplinara

Buna ziua,
supun o problema atentiei dumneavoastra.

Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o decizie de concediere disciplinara.
Eu eram deja in concediu medical din 15 noiembrie, fapt pe care l-am comunicat verbal celor din centrala inainte de a ma prezenta pentru comunicarea deciziei. Ulterior, le-am trimis concediul medical, mai exact pe 18 noiembrie.
De atunci, mi se plateste concediul medical luna de luna.
Intre timp, am actionat compania in instanta, cerand anularea deciziei de concediere si repunerea pe post. Primul termen va fi in aprilie.
Contactand juristii companiei, acestia mi-au spus doar ca decizia de concediere nu-si produce efectele. Intrebandu-i care va fi situatia mea profesionala dupa expirarea concediului medical nu mi-au dat nici un raspuns.
Acum, nu stiu ce sa cred.
Asa ca am cateva intrebari:
1. Decizia de concediere este nula, dat fiind ca a fost emisa in timpul concediului medical?
2. Ce inseamna afirmatia ca aceasta decizie nu produce efecte?
3. In acest moment, au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptelor analizate de cercetarea disciplinara. Daca va fi emisa o alta decizie de concediere dupa acest termen, ea va fi valabila? Faptele nu sunt prescrise?
4. Contractul meu fusese suspendat inainte de a ma duce la comisia disciplinara. Probabil ca asa este si acum, fiind in concediu medical. Dupa ce mi se termina medicalul, ce statut voi avea? De suspendat, concediat sau angajat?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 8 Iulie 2012
Care este data incetarii raportului de munca?
Contractul de munca nu a incetat, deoarece unitatea nu a putut opera concedierea din cauza faptului ca eram in concediu medical la data comunicarii deciziei disciplinare. Intrebarea mea este ce vor sa spuna prin faptul ca decizia nu produce efecte? Recunosc implicit ca e nula?
citez:
Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o decizie de concediere disciplinara.

Ce s-a comunicat ? ... ati primit sau nu o decizie de concediere?

freeelis a scris:

citez:

Ce s-a comunicat ? ... ati primit sau nu o decizie de concediere?

da, am primit decizia de concediere, pentru care am si semnat, la sediul companiei.
Si in decizia de concediere trebuie sa fie mentionata data incetarii contractului de munca ? ... trebuie sa aiba o prevedere de genul ...” incepand cu data de ... inceteaza c.i.m. al ...”

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a produs efectele toushou toushou Buna seara! va mai bat la cap cu o problema:) sa presupunem ca o decizie de concediere a fost pusa in aplicare, in sensul ca si-a produs efectele, desfacerea ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)