avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a produs efectele

Buna seara!
va mai bat la cap cu o problema:)
sa presupunem ca o decizie de concediere a fost pusa in aplicare, in sensul ca si-a produs efectele, desfacerea contractului fiind inregistrata la ITM si operata in cartea de munca.
practic, a intrat in circuitul civil, nu?
ei bine, mai poate angajatorul sa revoce aceasta decizie?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: toushou , utilizator 20:29, 28 Martie 2012
Da, poate sa revoce acea decizie de concediere ... Revocarea deciziei poate interveni chiar dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din cate am citit, in revocarea deciziei, angajatorul trebuie sa specifice si articolele din lege sau din codul intern pe care le-a incalcat prin emiterea deciziei de concediere.
Sa spunem ca o decizie de concediere are mai multe incalcari ale normelor legale.
Angajatorul o revoca, dar o face spunand ca a incalcat o anumita norma din sirul celor incalcate de el.
Emite din nou decizia de concediere, iar celelalte erori raman in noua decizie.
Apoi, eu o contest, el o revoca iar, specificand ca a comis o alta eroare din acel sir.
Si tot asa, pana epuizeaza toate incalcarile de lege pe care le-a facut.
Si intram intr-un sir lung de procese, pana cand el va emite, in sfarsit, decizia de concediere corecta, pe care, nu-i asa, nu ii mai am de reprosat nimic.
Exista aceasta posibilitate? Instanta chiar nu poate face nimic?
Multumesc foarte mult!
Da, poate exista si aceasta situatie ... instanta nu poate face decat sa constate legalitatea sau nelegalitatea deciziei de concediere ...
dar nu mi se pare corect! eu, prin intampinarile mele depuse la instanta, gasesc hibe in acea decizie, pe care, evident, le contest. ei afla din intampinare unde au gresit si rectifica tot. hmmm...
dar, asa cum am mai spus in alt post, eu am dubii indreptatite (cred eu) privind autenticitatea deciziei de revocare. pot contesta decizia de revocare in instanta, in asa fel incat ea sa considere ca, desi a fost emisa o revocare, judecata are in continuare obiect si sa anuleze decizia de concediere printr-o sentinta definitiva?
adica sa evit revocarea lor, asta as vrea.
Nu aveti cum sa evitati revocarea deciziei de concediere .. aceasta poate avea loc la pana ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere ... dupa acest moment nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere disciplinara toushou toushou Buna ziua, supun o problema atentiei dumneavoastra. Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Imposibilitatea de comunicare a deciziei de concediere -sanctiune disciplinara smeagull smeagull Salut, Problema este: angajatul cerecetat disciplinar in 15.04 este acum in concediu (medical, presupun), ceea ce pune angajatorul in imposibilitatea ... (vezi toată discuția)