avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Emitere decizie suspendare a unei decizii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Emitere decizie suspendare a unei decizii de concediere in timpul litigiului

Buna dimineata. Va rog sa ma sfatutiti cu privire la urmatoarea speta
Un salariat al unei soietati comerciale a fost disponibilizat ca urmare a desfiintarii postului sau. Acesta a primit un preaviz de concediere, in urma caruia, a intrat in concediu de boala (in care se afla si acum)deci nu a efectuat perioada de preaviz. Angajatorul a emis decizia de concediere pe care i-a comunicat-o salariatului in cauza (in timp ce acesta era in concediu de boala) Salariatul a atacat in instanta decizia de oncediere pe motiv ca aceasta este nelegala fiind comunicata in timp ce el era in concediu de boala. Precizez faptul ca angajatorul nu a operat in revisal concedierea, salariatul disponibilizat figurand ca fiind in concediu boala, acestuia fiindu-i virat pe ard lunar de catre societate dreptuile banesti aferente concediului de boala. Prin urmare,efectele deciziei de concediere neproducandu-si efectele.
INTREBARE Poate angajatorul dupa un an de la emiterea deciziei de concediere mai sus aratata si in timpul procesului aflat pe rolul instantei de fond sa emita, la aceasta data, o alta decizie prin care sa arate ca efectele primei decizii de concediere sunt suspendate pe perioada concediului medical? Va rog mult sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 12:32, 12 Septembrie 2014
Poate revoca acea decizie , intrucat pe durata concediului medical c.i.m. este suspendat de drept.
La incetarea concediului medical,va emite o noua decizie de concediere.
Revocarea deciziei poate fi facuta de angajator inainte de a ramane in pronuntare instanta de fond? Si atunci angajatorul poate spune ca litigiul a ramas fara obiect.... Poate fi obligat angajatorul la cheltuieli de judecata, in acest caz?
Decizia de concediere este un act unilateral ce emană de la angajator, act care însă nu are caracter jurisdicțional. Astfel, angajatorul poate să revoce măsura concedierii ca urmare a unei sesizări (chiar și din partea salariatului) că decizia sa este netemeinică și nelegală.

Astfel revocarea deciziei poate interveni chiar dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de concediere. Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de concediere nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de kucru judecat.

Revocarea deciziei , in cazul existentei unui litigiu de munca, va conduce la incetarea judecati, contestatia urmand a fi respinsa ca ramasa fara obiect.
Multumesc mult pentru toate lamuririle.
As mai avea o intrebare referitor la alta speta unde angajatorul a desfacut contractul de munca disciplinar unui angajat (lipsa de la servici) daca angajatorul revoca decizia de concediere tot asa in timpul litigiului.... trebuie ca prin decizia de revocare sa prevada o alta sanctiune, sau e suficient sa o revoce si astfel salariatul revine in situatia in car se afla inainte de desfacerea cim...? Ce se intampla insa cu salariile care nu le-a primit in aceasta perioada? A trecut un an de cand i s-a desfacut contractul de munca

Alte discuții în legătură

Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Referitor la invocarea caducitatii unei decizii de concediere colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta: O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie concediere dupa ce aceasta si-a produs efectele toushou toushou Buna seara! va mai bat la cap cu o problema:) sa presupunem ca o decizie de concediere a fost pusa in aplicare, in sensul ca si-a produs efectele, desfacerea ... (vezi toată discuția)