Buna ziua
As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta:
O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere colectiva) .Initial se emite de catre angajator o decizie de concediere care este comunicata prin executor judecatoresc persoanei ce urmeaza sa fie disponibilizata. Ulterior, intrucat aceasta persoana, intra in incapacitate temporara de munca se emite o alta decizie care modifica perioada calendaristica (conform certificatului medical) a preavizului si data la care inceteaza cim-ul acesteia.Persoana in cauza se prezinta la serviciu cateva zile din preaviz si apoi intra din nou in concediu de boala, fapt ce determina angajatorul sa emita o noua decizie de concediere care sa modifice iarasi data incetarii raportului de munca, avand in vedere ca pe durata incapacitatii temporare de munca cim-ul este suspendat. In sfarsit , persoana revine la serviciu si la incetarea perioadei de preaviz, i se desface cim-ul. Peroana disponibilizata ataca in instanta cele doua decizii de concediere cerand nulitatea lor. De a 3-a decizie insa nu aminteste nimic Printr-o completare de actiune , insa invoca caducitatea celei de-a treia decizii motivand ca, cim-ul sau a fost desfacut la o data anterioara comunicarii celei de-a 3-a decizii de concediere.
INTREBARE: Poate invoca persoana in cauza caducitatea celei de-a treia decizii atat timp cat cim-ul acesteia a fost desfacut doar dupa comunicarea celei de-a treia decizii de concediere?
Angajatorul a revocat partial deciziile de concediere , de fiecare data cand intervenea un nou certificat medical, trebuia modificata perioada de preaviz si implicit data incetarii raportului de munca, ptr. ca persoana ce urma sa fie disponibilizata sa nu invoce faptul ca nu i s-a respectat dreptul la preavizul de concediere (20 de zile).Astfel, in total au fost emise 3 decizii de concediere.