Buna ziua,
supun o problema atentiei dumneavoastra.
Pe 16 noiembrie am fost convocat la sediul central al unei multinationale, unde mi s-a comunicat o decizie de concediere disciplinara.
Eu eram deja in concediu medical din 15 noiembrie, fapt pe care l-am comunicat verbal celor din centrala inainte de a ma prezenta pentru comunicarea deciziei. Ulterior, le-am trimis concediul medical, mai exact pe 18 noiembrie.
De atunci, mi se plateste concediul medical luna de luna.
Intre timp, am actionat compania in instanta, cerand anularea deciziei de concediere si repunerea pe post. Primul termen va fi in aprilie.
Contactand juristii companiei, acestia mi-au spus doar ca decizia de concediere nu-si produce efectele. Intrebandu-i care va fi situatia mea profesionala dupa expirarea concediului medical nu mi-au dat nici un raspuns.
Acum, nu stiu ce sa cred.
Asa ca am cateva intrebari:
1. Decizia de concediere este nula, dat fiind ca a fost emisa in timpul concediului medical?
2. Ce inseamna afirmatia ca aceasta decizie nu produce efecte?
3. In acest moment, au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptelor analizate de cercetarea disciplinara. Daca va fi emisa o alta decizie de concediere dupa acest termen, ea va fi valabila? Faptele nu sunt prescrise?
4. Contractul meu fusese suspendat inainte de a ma duce la comisia disciplinara. Probabil ca asa este si acum, fiind in concediu medical. Dupa ce mi se termina medicalul, ce statut voi avea? De suspendat, concediat sau angajat?
D-le Freelis, toti suntem debusolati vazand ce se intampla, dar eu am mare incredere in opinia d-vs. Sunt tinta unor dusmani foarte periculosi, de aceea vreau sa va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal aveau voie ?
Parerea mea este ca cea de-a doua decizie de concediere trebuia revocata , inainte de emiterea celei de-a treia decizii sau concomitent cu emiterea acesteia.
Da, se poate invoca in fata instantei nulitatea celei de-a treia decizii de concediere .. de fapt, decizia este lipsita de obiect avand in vedere ca nu s-a revocat cea de-a doua deciziei.