avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Activitate voxy

Activitate voxy

Răspuns la discuția pensie de intretinere pt majori
am cerut acordarea pensiei de la data la care s-a pronuntat hotararea definitiva de divort .
Răspuns la discuția pensie de intretinere pt majori
Va multumesc pentru raspunsuri .Ce nu pot intelege este cum se poate amana stabilirea acestei pensii de intretinere . Chiar nu conteaza faptul ca nu ma pot intretine pana in momentul in care voi avea castig de cauza ?
Parintii mei au divortat in urma cu 5 luni .La pronuntarea divortului s-a stabilit pensie de intretinere pentru sora mea ( 17 ani ) de 250 RON , pe baza declaratiei verbale de venit a tatalui meu ( el declarand venit 1500 RON , venitul sau real fiind de 2500 RON ) . Ulterior mama mea a facut o cerere de majorare , atasand si cuponul de pensie al tatalui meu pentru a demonstra venitul real . In aceiasi perioada am facut si eu cerere pentru pensie de intretinere ( am 23 de ani si sunt studenta la medicina , tehnic pot primi pensie pana la 25 de ani , neavand surse de venit ...nu ? ) . La prezentarea in instanta tatal meu a cerut o amanare de o luna jumatate , declarand ca doreste sa aiba aparator in instanta pentru ca el nu poate plati pensie pentru 3 copii ( al treilea fiind un copil din afara casatoriei , aceasta primind o pensie de 100 RON ) . Este posibil sa se hotarasca neplata pensiei mele ? Pot cere platirea retroactiva a pensiei ?
Va multumesc