avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate ade_le_81

Activitate ade_le_81

Buna ziua,
Va rog sa imi raspundeti si mie la 2 intrebari : daca un cetatean italian care din cauza unui faliment are datorii foarte mari catre statul italian, se casatoreste in Romania cu o persoana cu cetatenie romana,statul italian poate pune poprire sau confisca eventualele bunuri proprietate ale celei care ii devine sotie?Iar in cazul unui deces al sotului,sotia sau chiar un eventual copil va mosteni datoriile acestuia catre statul italian?
Va multumesc.
Va multumesc mult pt raspuns.
Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:m-am lasat convinsa sa semnez un contract valabil 1 an,cu o firma de modelling din Bucuresti,in urma caruia in schimbul unei taxe de 198 euro,platibili in rate pe parcursul anului,mi s-a promis realizarea unui album foto,cursuri de modelling si apoi oferirea de activitati in modelling.Am platit o prima rata de 100 ron care mi s-a spus ca ar fi fost suficienta pt a mi se face albumul si cursurile si urma sa fiu chemata pt realizarea albumului.Am fost sunata dupa abia 2 luni si chemata pt sedinta foto cu conditionarea platii a inca unei rate din taxa,motivand ca a trecut prea mult timp de cand am platit prima rata si ca nu m-a sunat mai devreme pt ca nu a avut timp,fiind ocupata cu altceva.In acel moment am spus ca vreau sa renunt la contract deoarece in cateva zile urma sa plec din tara la lucru.Mi s-a refuzat renuntarea la contract,insistand ca trebuie sa platesc si restul taxei.Eu am refuzat.Cu doar 2 luni inainte de expirarea contractului am primit o notificare prin care mi se cere plata sumei ramase din taxa,fiind amenintata ca in caz contrar voi fi data in judecata.Intrebarea mea este daca acest lucru este posibil si daca sunt obligata sa platesc aceasta taxa dat fiind faptul ca nu mi s-a oferit nici un serviciu,dimpotriva eu am platit degeaba prima rata.