avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obligativitatea de a plati contravaloarea unui ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obligativitatea de a plati contravaloarea unui contract la ale carei servicii am renuntat

Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:m-am lasat convinsa sa semnez un contract valabil 1 an,cu o firma de modelling din Bucuresti,in urma caruia in schimbul unei taxe de 198 euro,platibili in rate pe parcursul anului,mi s-a promis realizarea unui album foto,cursuri de modelling si apoi oferirea de activitati in modelling.Am platit o prima rata de 100 ron care mi s-a spus ca ar fi fost suficienta pt a mi se face albumul si cursurile si urma sa fiu chemata pt realizarea albumului.Am fost sunata dupa abia 2 luni si chemata pt sedinta foto cu conditionarea platii a inca unei rate din taxa,motivand ca a trecut prea mult timp de cand am platit prima rata si ca nu m-a sunat mai devreme pt ca nu a avut timp,fiind ocupata cu altceva.In acel moment am spus ca vreau sa renunt la contract deoarece in cateva zile urma sa plec din tara la lucru.Mi s-a refuzat renuntarea la contract,insistand ca trebuie sa platesc si restul taxei.Eu am refuzat.Cu doar 2 luni inainte de expirarea contractului am primit o notificare prin care mi se cere plata sumei ramase din taxa,fiind amenintata ca in caz contrar voi fi data in judecata.Intrebarea mea este daca acest lucru este posibil si daca sunt obligata sa platesc aceasta taxa dat fiind faptul ca nu mi s-a oferit nici un serviciu,dimpotriva eu am platit degeaba prima rata.
Cel mai recent răspuns: ade_le_81 , utilizator 12:29, 15 Februarie 2012
Depinde de ceea ce scrie in contractul pe care de bună voie l.aţi semnat. Luaţi legătura cu un avocat, citiţi împreună contractul şi dacă este în regulă nu aveţi de ce să vă temeţi ptr că nici ei nu vă vor acţiona in judecată dacă nu au un contract bun. Cert este că nu trebuie să vă lăsaţi intimidată şi chiar dacă veţi ajunge in instanţă, vă apăraţi corespunzător. Din ceea ce spuneţi dacă nu aţi beneficiat de serviciile lor nu aveţi ce să plătiţi.
Va multumesc mult pt raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract RamonaLoredana RamonaLoredana Am incheiat un contract de reprezentare cu o agentie de publicitate pentru fetita mea la sfarsitul lunii iunie cand a avut loc si sedinta foto pentru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Cristina Iuliana30 Cristina Iuliana30 Bună ziua! Văd că nu e prima oară când se discută acest subiect aici.. Deci, în urmă cu 2 zile, un băiat m a oprit pe mine și încă o prietena la ... (vezi toată discuția)
Taxa amânare eveniment Criradu Criradu Buna ziua, data evenimentului nostru este 05 sept însă din cauza situației de fata acesta nu se poate tine in condiții favorabile pt noi. Am luat ... (vezi toată discuția)