avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate solo_solo

Activitate solo_solo

daca ai fi citit cu atentie,permisul romanesc nu mai este valabil din 2008.
Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg exact ce trebuie sa fac.Am urmatoarea speta:la data de 26 septembrie 2010, am fost oprit de un echipaj de politie pentru control, pe sos. Giurgiului.Mi s-a intocmit proces verbal de conducere pe drumurile publice cu o alcolemie de 0,77%.Deoarece am refuzat recoltarea de probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. In decembrie 2011, am fost judecat si am primit 1 an si 4 luni cu suspendare. In cursul zilei de ieri, am primit urmatoarea nota de la BPR. O scriu intocmai: " In conf. cu preved. art.114 alin.1 lit b din OUG 195 2002 republicata, in baza sentintei penale nr 3092 08.12.2011 a Jud. Sect.4 Bucuresti, definitiva prin nereculare, s-a dispus anularea permisului de conducere seria VT..., eliberat de autoritatile italiene. Conform prevederilor art.203 alin.4 din HG 13922006 (Regulamentul de aplicare a OUG 1952002 republicata), permisul de conducere a fost transmis Directiei Rutiere, in vederea inaintarii acestuia catre autoritatea competenta care l-a eliberat."
Intrebarile mele sunt: autoritatile romane pot anula un permis de conducere eliberat de un alt stat?eu ce trebuie sa fac in continuare pentru a obtine dreptul de a conduce? Mentionez ca eu detin si permis romanesc care este expirat din 2008, pot cere, eventual reinoirea acestuia?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat. O zi buna!