avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere italian anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere italian anulat

Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg exact ce trebuie sa fac.Am urmatoarea speta:la data de 26 septembrie 2010, am fost oprit de un echipaj de politie pentru control, pe sos. Giurgiului.Mi s-a intocmit proces verbal de conducere pe drumurile publice cu o alcolemie de 0,77%.Deoarece am refuzat recoltarea de probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. In decembrie 2011, am fost judecat si am primit 1 an si 4 luni cu suspendare. In cursul zilei de ieri, am primit urmatoarea nota de la BPR. O scriu intocmai: " In conf. cu preved. art.114 alin.1 lit b din OUG 195 2002 republicata, in baza sentintei penale nr 3092 08.12.2011 a Jud. Sect.4 Bucuresti, definitiva prin nereculare, s-a dispus anularea permisului de conducere seria VT..., eliberat de autoritatile italiene. Conform prevederilor art.203 alin.4 din HG 13922006 (Regulamentul de aplicare a OUG 1952002 republicata), permisul de conducere a fost transmis Directiei Rutiere, in vederea inaintarii acestuia catre autoritatea competenta care l-a eliberat."
Intrebarile mele sunt: autoritatile romane pot anula un permis de conducere eliberat de un alt stat?eu ce trebuie sa fac in continuare pentru a obtine dreptul de a conduce? Mentionez ca eu detin si permis romanesc care este expirat din 2008, pot cere, eventual reinoirea acestuia?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat. O zi buna!

Cel mai recent răspuns: Valentinno , utilizator 22:28, 3 Ianuarie 2021
din cate stiu nu aveau dreptu de a retine un document daca nu este eliberat de ei si trebuia sa iti retina permisul de romania si ala sa til anuleze, eventual in privinta pemisului de italia trebuia sa nu mai ai dreptul de a conuce in romania unde ai savarsit fapta
@solo_solo
Ba au tot dreptul şi chiar erai obligat să-l predai şi pe cel românesc pentru că nu ai dreptul conform legii să deţii două permise de conducere. Dacă te prind acum cu permisul românesc în trafic iei puşcărie cu executare la care ţi se adugă şi suspendarea.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
daca ai fi citit cu atentie,permisul romanesc nu mai este valabil din 2008.
Am citit cu atenţie. Dacă deţii un permis care a expirat, nu l-ai schimbat din diverse motive şi eşti oprit în trafic, vei primi o dovadă de circulaţie provizorie, permisul ţi se va reţine şi nu vei păţi altceva nimic. Însă dacă cu acel permis expirat din 2008 avându-l aşa expirat în buzunar, după ce ţi-a fost anulat cel obţinut în Italia conduci pe drumul public eşti pasibil de puşcărie, asta voiam să mai subliniez odată. Alegerea e a a ta.

solo_solo a scris:

Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg exact ce trebuie sa fac.Am urmatoarea speta:la data de 26 septembrie 2010, am fost oprit de un echipaj de politie pentru control, pe sos. Giurgiului.Mi s-a intocmit proces verbal de conducere pe drumurile publice cu o alcolemie de 0,77%.Deoarece am refuzat recoltarea de probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. In decembrie 2011, am fost judecat si am primit 1 an si 4 luni cu suspendare. In cursul zilei de ieri, am primit urmatoarea nota de la BPR. O scriu intocmai: " In conf. cu preved. art.114 alin.1 lit b din OUG 195 2002 republicata, in baza sentintei penale nr 3092 08.12.2011 a Jud. Sect.4 Bucuresti, definitiva prin nereculare, s-a dispus anularea permisului de conducere seria VT..., eliberat de autoritatile italiene. Conform prevederilor art.203 alin.4 din HG 13922006 (Regulamentul de aplicare a OUG 1952002 republicata), permisul de conducere a fost transmis Directiei Rutiere, in vederea inaintarii acestuia catre autoritatea competenta care l-a eliberat."
Intrebarile mele sunt: autoritatile romane pot anula un permis de conducere eliberat de un alt stat?eu ce trebuie sa fac in continuare pentru a obtine dreptul de a conduce? Mentionez ca eu detin si permis romanesc care este expirat din 2008, pot cere, eventual reinoirea acestuia?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat. O zi buna!

Spune-mi te rog ce și făcut sunt in aceiași situație ca și tine am avut permis italian dar am fost prins baut in România au trecut deja 2 ani daca merg după el in Italia după el mi-l mai dau ? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
Valentinno, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Imparatul Imparatul Un cetatean din Basarabia, prieten cu mine a fost prins baut la volan, pentru ca a mers cu masina 400m. I s-a facut dosar penal, avand in sange 1,9 la mie ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)
Validitate/nevaliditate permis conducere clientX clientX Buna ziua! Am intilnit urmatoarea situatie: un cetatean din Romania preschimba permisul in Italia, predindu-l pe cel romanesc autoritatilor italiene, care-i ... (vezi toată discuția)