avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca permisul mi-a fost anulat in Romania, dar intre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca permisul mi-a fost anulat in Romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de UK pot sa mai conduc in UK?

in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici macar o zi,politia a fost de partea mea.in timp ce se judeca procesul eu am plecat in uk la munca,mi-am schimbat permisul romanesc in permis uk si muncesc sofer.I
ntrebarea mea este DACA POT SA CONDUC IN CONTINUARE IN UK FARA PROBLEME.AM SI REZIDENTA IN UK.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:52, 14 Ianuarie 2019
nu puteti deoarece exista o conventie la nivel european, semnata de catre UK care prevede recunoasterea sanctiunilor aplicate in domeniul rutier.
Totul ţine de miliţienii români care îi pot înştiinţa (şi nu cred că n-au s-o facă) pe miliţienii "ingleji" că nu mai ai permis şi nu ştiu cum o fi legea pe acolo, dar dacă e ca la noi se cam lasă cu puşcărie de te prind ăia în trafic şi matale nu mai ai permis.
Însă totul ţine de nororc. Dacă ai ghinion şi faci vreun accident pe-acolo sau vreo contravenţie şi te scotocesc ei atunci...problemă.
nu depinde de nimeni deoarece exista o baza de date la nivel european si la care orice politist poate verifica in 5 minute (prin dispecerat, statiile TETRA) daca permisul tau emis in UE este sau nu valid sau daca a fost aplicata vreo sanctiune privind suspendarea.
In caz afirmativ, orice retinere de permis sau dosar penal intocmit se comunica automat - atit in baza conventiei cit si a legii romane - autoritatilor emitente ale permisului.
in locul dvs nu as risca.
eu sunt intro situatie asemanatoare , am fost prins beat la volan mia luat permisu maine trebuie sa se dea rezultatul judecatii . intrebarea mea este daca pot sa dau in anglia de un nou permis ??
Nu aveti dreptul de a circula pe drumurile publice, chiar daca detineti doua permise de conducere.


Art. 27.alin. (4) din OUG 195/2002

Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale.

Codul Rutier - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;



]Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat boxer2002 boxer2002 Buna seara. In urma cu max 2 luni de zile am condus cu permisul suspendat si am fost prins de politie. Am mers la sectie, am dat declaratie, iar in urma cu 3 ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui permis de conducere strain in cazul anularii permisului romanesc RobertSD RobertSD As dori sa stiu daca in perioada de interdictie de a face scoala de soferi in urma anularii permisului, respectiv un an de la ramanerea definitiva a hotararii ... (vezi toată discuția)