avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Folosirea unui permis de conducere strain in cazul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Folosirea unui permis de conducere strain in cazul anularii permisului romanesc

As dori sa stiu daca in perioada de interdictie de a face scoala de soferi in urma anularii permisului, respectiv un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, pot conduce pe drumurile publice din Romania cu un permis de conducere englezesc. As dori sa stiu modul in care se interpreteaza aceasta lege, OUG 195/2002 art. 116, daca face referire defapt la interdictia de a conduce pe drumuri publice sau daca este vorba strict de imposibilitatea de a obtine un permis de conducere romanesc.

Multumesc in avans.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
RobertSD, utilizator
Cel mai recent răspuns: RobertSD , utilizator 11:44, 3 Mai 2012
Art. 27.alin. (4) din OUG 195/2002

(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale.

Codul Rutier - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

]Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


Fiind vorba de un permis anulat, cel romanesc, presupun ca nu se pune problema de doua permise nationale. Deci imposibilitatea de a conduce in Romania intervine doar in cazul in cazul suspendarii dreptului de a conduce, care este implicit in cazul anularii permisului ?
alin.2 din art.86 este foarte clar :
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Nu aveti dreptul de a conduce in Romania.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru circulatie fara permis olga2011 olga2011 la cat se ridica aprox.suma unei amenzi penale pentru circulatie pe drum fara permis[din necunoasterea legii?] multumesc (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica corecta? poena poena Daca o persoana a avut un permis de conducere doar pentru categoria Tr ( tractor) apoi acesta i-a fost anulat iar ulterior anularii conduce un autoturism ... (vezi toată discuția)