avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca permisul mi-a fost anulat in Romania, dar intre ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca permisul mi-a fost anulat in Romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de UK pot sa mai conduc in UK?

in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici macar o zi,politia a fost de partea mea.in timp ce se judeca procesul eu am plecat in uk la munca,mi-am schimbat permisul romanesc in permis uk si muncesc sofer.I
ntrebarea mea este DACA POT SA CONDUC IN CONTINUARE IN UK FARA PROBLEME.AM SI REZIDENTA IN UK.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:52, 14 Ianuarie 2019
fapta mea se incadreaza la penal , si o sa primesc amenda penala sau inchisoare cu suspendare , astea au fost verdictele judecatii acum doar astept rezultatul . Orisicum permisul meu de Romania o sa fie anulat si pot sa dau iar de permis peste un an in tara . Eu vreau sa stiu daca pot sa dau in Anglia pana la implinirea anului .
Dar daca perioada suspendarii a expirat in Romania, pot conduce in anglia cu permis englezesc?
Multumesc anticipat!

Mihai Costache a scris:

nu puteti deoarece exista o conventie la nivel european, semnata de catre UK care prevede recunoasterea sanctiunilor aplicate in domeniul rutier.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul de conducere eliberat de autoritatile din UK cum l-ati obtinut?. Prin preschimbarea permisului romanesc in unul englezsc sau ati dat examen si ati obtinut al doilea permis, de asta data englezesc. Daca permisul englezesc l-ati obtinut prin preschimbare, autoritatile romane nu mai au ce sa anuleze. Daca detineti doua permise nationale (ceea ce nu este legal in Romania, permisul romanesc se va anula de catre autoritatile din Romania. Chiar daca hotararea judecatoreasca privind anularea permisului de conducere ajunge la autoritatile din UK, care sunt singurii indreptatit sa anuleze permisul englezesc, vor anula permisul englezesc numai daca in legislatia rutiera din UK pentru fapta savarsita in Romania prevede tot anularea permisului de conducere. Poate vi se aplica niste sanctiuni mai usoare.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea pe drumurile publice cu permisul suspendat boxer2002 boxer2002 Buna seara. In urma cu max 2 luni de zile am condus cu permisul suspendat si am fost prins de politie. Am mers la sectie, am dat declaratie, iar in urma cu 3 ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)
Folosirea unui permis de conducere strain in cazul anularii permisului romanesc RobertSD RobertSD As dori sa stiu daca in perioada de interdictie de a face scoala de soferi in urma anularii permisului, respectiv un an de la ramanerea definitiva a hotararii ... (vezi toată discuția)